10 стъпки за обзавеждане на бебешка стая за момче

Ако си мислите, че обзавеждането момичешка стая е много по-лесно от тази на м...

2770

Какво е по-вълнуващо от това да обзаведете бебешка стая и да се радвате на идването на нови живот в дома ви? От изборът на бебешка тема до боядисването на стените, има толкова много начини, по които може да направите стаята уникална.Вижте и някои идеи за вдъхновение.

1. Боядисване на стенитеБоядисването на стените е най-лесният (и евтиният) начин да трансформирате обикновената стая в бебешка. Разбира се, повечето хора смятат, че задължителният за момчета стая е синята, но това не е задължително. Всъщност най-добрият вариант е да изберете неутрални пастелни цветове като светло сиво, млечно жълто или светло синьо.

2. МебелитеСлед като боята изсъхне е време за пазаруване. Мебелите, които избирате са основа за декорация за останалата част от стаята, затова се убедете, че избирате нещо неутрално. Ето и най-важните мебели, от които се нуждаете:
- гардеробче
- маса са преповиване
- люлеещо столче
- кошара
- плетена люлка
- ракла

3. Изберете килимКилимът е необходим за пода, но също така добавя и красива нотка в стаята. Прости изберете подходящия десен, не е нужно да бъде с анимационни герои.

4. Обезопасете

Добавянето на обезопасителни елементи е нещо, което не трябва да забравяте. Ще ви бъде особено ценно когато бебето започне да ходи.

5. Декорирайте стенитеНаправете го с проста декорация, която да не обзема стаята. Например илюстрация на рамка със слон и името на бебето. Може да сложите и стикери, които лесно се отстраняват.

6. Покрийте леглотоИзберете покривка за леглото на бебето, която да е подходящата за момчешката стая. Въз основа на шарките ще може да направите и останалата декорация в стаята.

7. Сложете етажеркиАко все още нямате сложени етажерки в стаята, време е да помислите. Ще ви потрябват за нареждане на неща като играчки, дрехи и всякакви бебешки принадлежности. Добра идея е да сложите открита етажерка с рафтове, на които да наредите малки кошници.

8. Вкарайте топлотаТова може да стане чрез плюшени одеяла, меки и пухкави възглавници, които да придадат комфорт на стаята.

9. Купете регулираща светлината лампа

 

Тази лампа ще ви бъде необходима когато бебето заспива или ако ви трябва светлина, а не искате да свети ярко.

10. Завършете декора с бебешките принадлежностиПоследната стъпка е да наредите принадлежностите – пелени, кърпи, кошче, бебефон, дрешки за преобличане, тоалетни принадлежности са само част от нещата, които ще са ви необходими да бъдат винаги наблизо около вас.

Сподели: