10 прости правила за декориране стая за тийнейджър

Обзавеждайте с вкус, но и ценете стила му

2094

Съвременните младежи стават все по – взискателни и капризни когато става въпрос за обзавеждане на стаята им. Но според експерти вместо да се опитвате да налагате мнението си, по – добре е да сте приятели с тях и да се опитате да разберете стила им, да намерите общ език.

Няколко идеи за тийнейджърската стаяСвежи и забавни идеи за стаята на порасналото ви дете

Ето няколко правила, които е добре да следвате:

1. Мнението на тийнейджър е на първо място

Тийнейджърски стаи, подходящи за всяко момичеКогато обзавеждате стаята трябва да помислите за това, тя да отразява индвидуалността на детето, неговия стил и предпочитания.  

Не се опитвайте да разберете външния вид на стаята и още повече да налагате вкуса си. Доверете се на предпочитанията на детето си, независимо дали става въпрос за плакати, неонови завеси или някоя фигура от Междузвездни войни. Това е негово лично пространство, където ще иска да се изрази.

2. Удобното място за спане

Изберете легло, съобразено с площта на стаята. Ако има много място, не се колебайте да поставите двойно легло, но ако площта е ограничена, можете да направите единично легло. Във всеки случай трябва да е удобно не само за спане, но и да може тийнейджърът да чете, облегнат на таблата.

3. Удобна работна зона или как правилно да се организира обучението

Удобен стол и ергономично бюро, където ще има място не само за монитора и клавиатурата, са задължителни за тийнейджъра. Помислете и за рафтове с книги на видно място, за светли завеси, така че да има приток на естествена светлина и добро осветление.

4. Минимализъм

Повечето тийнейджъри обичат минимализма и това не е случайно. В незатрупана стая те подсъзнателно се чувстват свободни да изразят себе си.

5. Многофункционални мебели

Многофункционалните мебели пестят значително място и да създават допълнително полезно пространство.

6. Хоби зона

В зависимост от интересите на тийнейджъра помислете за хоби кът. Ако обича музика, организирайте такъв кът, както и добра звукоизолация. Ако обича да рисува, помислете за арт пространство…

Идеи за декорация на тийнейджърската стаяВнесете непринуденост и чар
Сподели: