Трик с плочки, с който ще промените банята

Бюдежтани идеи за всяко пространство

1365

Вярвайте или не, но с една евтина кутия с плочки може напълно да преобразите пода в банята. Ако нямате голям бюджет за обновлението й, тогава постигнете визуален ефект, който ще привлече вниманието. Всичко, което ви трябва, е вашето въображение или някакво вдъхновение, малко предварително планиране и един прост трик.

Ето трика: Сменете някои от евтините си плочки с такива в същия цвят и форма, но в друг цвят. Имате възможност да създавате много модели и дизайни, да комбинирате два, три или повече цветове и да развихрите въображението си.

ikea.bg

Ето няколко страхотни идеи:

Тук собствениците използват предимно малки сиви мозаечни плочки, като просто вмъкват ня няколко места по шест бели, които периодично създават персонализиран шаблон във винтидж стил. Това е просто, но много идейно.

Друга опция са шестоъгълните плочки, които са сглобени в сложен модел, точно около периферията на стаята и душ пространството, за да оформят граница.

Ето едно интересно решение за банята: използвайте плочки, за да напишеш думи или фрази на пода.

Тези собственици избират прасковени розови и пурпурни керемиди, които са подредени в интересен зигзагообразен модел както по пода, така и по стената.

Използвайки една и съща концепция в различно пространство, собственичката на този дом създава интересен ефект в тоалетната, използвайки два контрастни нюанса.

Монохромната схема е винаги на мода. А цветовете тук не липсват. 

Ако си падате по сложните детайли, вижте този пример за плочки в пет различни цвята. Розовият цвят все още е актуален. 

Сподели: