Как да започнете обновяването на вашата баня мечта

Премислете внимателно всяка стъпка

1442

Банята е едно от най-важните места в дома, не само защото тук започваме и изпращаме деня, но и защото се ползва по много пъти на ден от всички в семейството. За съжаление, това е едно от пространствата в дома, които се пренебрегват най-много, когато става дума за оптимизиране на естетиката и функционалността. Малкото пространство и голямото количество вещи означават, че помещението трябва да бъде планирано и подредено много внимателно.

Ето как да направите процеса по – лесен и лек.

Намерете вдъхновение

Преди да започнете ремонта, направете свое проучване и изградете представа как искате да изглежда тя, съобразно мястото и площта. Помислете за цветове, плочки, ще има ли вана или не, какъв да бъде душът?

Задайте бюджет

Обновяването на банята може да бъде скъпоструваща дейност. Определете бюджет и го следвайте. Не правете компромис с качеството на материалите. Ако трябва да пестите, помислете по – скоро дали може да се лишите от технологични джаджи. Не забравяйте естетиката и удобството.

Консултирайте се с експертите

Обновяването на банята е доста скъпо начинание. Ако не сте сигурни в нещо, се обърнете към експерт, който може да ви консултира, да ви препоръча продукти и материали, да ви преведе през процеса на обновяване. Често не се замисляме за елементарни на пръв поглед неща като това, дали не е по – добре да сложим двойна мивка, при положение, че семейството ни е голямо.

 

Премислете оформлението си

Може да разглеждате снимки с перфектни бани, но имайте предвид, че не може да оформите 10 кв.м с мебелите на помещение от 25 кв.м. Предимството да говорите с експерт е, че те ще могат да ви помогнат да разгледате разположението на мебелите и санитария още в етапа на планиране. Дали например ваната е идеалното решение до мивката?

 

Премислете същността

Тенденциите в банята непрекъснато се развиват и постоянно излизат нови продукти. Много е трудно да изберете от разнообразието, което е на пазара, затова се съсредоточете върху това, кои функции се използват най-много и кои са най-необходими за вас. Уверете се, че всичко е на правилното място и в точния размер.

Внимавайте за гаранциите

Един от най-големите потенциални капани, когато става дума за обновяване на баня, е изборът на продукт. Може да е изкушаващо да купите нещо по – евтино, но се уверете в качесвтото и в гаранцията, която производителят ви дава. Инвестицията не е малка, затова да спестите от кранове, надали е най-доброто решение. 

Сподели: