Тези неща никога не бива да слагате в сушилнята

За да не съжалявате после

1221

В последните години сушилните замениха просторите. Те са удобство, което съответства на забързания начин на живот, прави прането бързо и лесно. Но независимо колко бързате или колко спешно ви е да извадите всички дрехи сухи, има някои неща, които не могат да издържат на топлината на сушилнята.

Как да си направите листи за сушилнятаПочти без пари

Ето кои са те:

Сутиени

11 неща, които не трябва да слагате никога в сушилнятаЗа да не съжалявате после

Сутиените имат банели и еластан, а високите температури могат бързо да развалят формата им. По – добре е да сушите на  въздух, за да запазите оптималната им форма.

Раници, чанти за обяд и чанти за многократна употреба

Всички те трябва да се перат често, но само толкова. Ако ги пуснете в сушилня, те могат да се свият или да загубят формата си.

Кожа, велур и изкуствена кожа

Изобщо не е добра идея да се опитвате да сушите всякакъв вид кожа, дори изкуствена, в сушилня за дрехи. Силната топлина може да доведе до напукване на тъканта. Просто закачете мокрите кожени изделия на сухо на въздух далеч от пряка топлина или слънчева светлина.

Коприна, бельо и деликатни тъкани

Нежните материи като коприна, дантела и тюл не трябва да влизат в сушилнята. Силната топлина може да ги намачка до степен да не могат да се оправят.

Дрехи за фитнес

Подобно на бельото, по-голямата част от тях са изработени от високотехнологични, ластични влакна, които трябва да поддържат мускулите и да отвеждат влагата по време на тежки упражнения. За да запазят формата и тези си качества, избягвайте сушилнята и ги оставете да изсъхнат на въздуха след пране.

Обувки за тенис

Силната топлина може да доведе до разлепване на подметките. Оставете ги да изсъхнат на въздух за най-малко 24 часа, преди да носите отново.

Пуловери

Пуловерите от прежда могат да загубят формата си, ако се перат неправилно. А ако ги сложите в сушилня, може да ги поразите окончателно. Затова внимавайте как ги перете и изобщо не си мислете за сушилня.

Бански

Бански костюми трябва да се перат след всяко носене, но ги оставете го да изсъхнат на въздух. Сухата топлина ще промени формата на тъканите.  

Облекло с пайети и мъниста

Ако имате дрехи или аксесоари с пайети или мъниста, дръжте ги далеч от сушилнята. Ако декорациите са залепени, топлината може да разхлаби лепилото и да разтопи или изкриви някои аксесоари.

12 трика за пране, които ще променят дрехите и живота виСледващите 12 трика не само ще променят гардероба ви, но и целия ви живот, защото сериозно ще облекчат портфейла ви
Сподели: