Тези бани и тоалетни няма да срещнете във всяка къща

Видът и дизайнът им ще ви впечатли  

517

Дизайнерите са креативни. Това им е работата. Те са изобретателни. И умеят да намират решение за всеки проблем. Могат да бъдат и ексцентрични. Защото има всякакви клиенти. Но има дизайнери, които буквално могат да ни оставят с отворена уста. Защото тяхната фантазия не познава граници и може да надхвърли и най-смелите очаквания. Следващите бани и тоалетни ще впечатлят, шокират, зашеметят, а някои модели дори може да поискате у дома си!

12 от най-странните тоалетни в светаКреативност и в тоалетната

1. Тронът на крал Дагоберт

Микро апартаменти без тоалетна – все по-популярни в ЛондонТе са толкова малки, че имотните агенции ги наричат полустудио

Крал Дагоберт е последният от династията на Меровингите. Дизайнът на тоалетната е в духа на древни времена. Когато капакът се вдигне, звучи Le Bon Roi Dagobert, а когато водата се спусне, камбанката звъни. Като аксесоари се предлагат пепелник и свещник.

2. Златната баня на Dolce & Gabbana

Намира се в миланския ресторант на двама известни италианци. Тук ще попаднете сред златен бамбук, мраморни плотове, златни аксесоари и златни огледала, в които са се оглеждали дори известни посетители като Кайли Миноуг и Парис Хилтън.

3. Vertebrae - компактна тоалетна и баня

Това не е просто тоалетна, а цялостна структура, включваща тоалетна, мивка, контейнер за вода и два душа.

4. Функционална СПА тоалетна

Иновативно устройство, което изпълнява няколко функции едновременно. В режим биде можете да променяте налягането и температурата на водата, продължителността и посоката на струята, като използвате дистанционното управление или чрез приложение в смартфон.

Има и сушене с топъл въздух и автоматично повдигане на капака.

5. Яйцевидните кабинки

Тези осем огромни яйца се намират в лондонския ресторант Sketch. Ако не знаете, никога няма да се досетите, че има вътрешна тоалетна с мивка.

6. Тоалетна в аквариум

Известно е, че в тоалетната можете да се отпуснете, да си починете и понякога да „родите“ някоя блестяща идея. В кафенето на японския ресторант Mumin Papa е създадена идеалната атмосфера за мислене, поставяйки тоалетната така, сякаш е в центъра на гигантски аквариум.

7. Прозрачна тоалетна

Бар 89 в Ню Йорк е известен с тоалетните кабини, които са направени от прозрачно стъкло. Но когато влезете и заключите, стъклата се замъгляват.

8. Бар в тоалетната

Тази комбинацiя може и да е полезна, особено ако не харесвате дълги опашки в тоалетната или в бара

9.  Златна тоалетна

В създаването на тази тоалетна са вложени 50 милиона долара и три тона злато. Тя е построена в Хонг Конг и не се използва по предназначение, а като изложбена платформа за излагане на бижута.

10. От кристали Swarovski

Тоалетна изцяло обсипана с кристали Сваровски. За всеки, който си пада по блясъка и лукса.

 

Тоалетните, които не бихте искали да ползватеНе правете тези грешки
Сподели: