Тенденции 2023: 10 модни тенденции в дизайна на банята

Тенденции 2023: 10 модни тенденции в дизайна на банята

Умни джаджи, естествени материали и смели детайли – как ще изглежда една модерна баня през 2023 г. Ето отговорите!

Баня в небесносиньо

Създаването на баня в небесносини цветове представлява традиционен начин на оформяне. Всъщност, в исторически план се...

25/01/2016

Спа зона

Черно в банята: 35 идеи

Малко хора се решават да вкарат черен цвят като доминиращ банята. Смята се, че той намалява визуално пространството и...

23/10/2021

През последните години банята постепенно се трансформира в пълноценно пространство за релакс , а през 2023 г. тази тенденция само се засилва. Повърхност, на която да подредите всички продукти за грижа, удобна пейка и…. стойка за смартфон, за да се къпете и да гледате любимия си филм.

Естествени материали

Да бъдеш сред природата има положителен ефект върху нашето емоционално състояние, така че се опитайте да се обградите с естествени материали, доколкото е възможно , включително и в банята. Разбира се, това няма да замени разходката в гората, но ще ви помогне да създадете топла, успокояваща атмосфера.

Ярки нюанси

Светлите цветове, свързани с чистота и спокойствие, също ще ви помогнат да се отпуснете след натоварен работен ден. Просто стойте далеч от "стерилните" бели цветове в полза на по-топлите нюанси.

Меки форми

През 2023 г. острите ъгли и правите линии са заменени от по-меки, заоблени форми. Най-лесният начин да сте в крак с тенденцията е да изберете кръгло или овално огледало за баня. На мода са и неправилните форми с плавни извивки.

Релефни текстури

Оребрените фронтове на нощните шкафчета и гардеробите правят интериора по-интересен и динамичен, а стъклените душ паравани с вертикални канали осигуряват пълно уединение, без да пречат на светлината.

Луксозно осветление

Кристални полилеи, обемни пендели и аплици са чудесни не само за всекидневната, но и за банята. Те ще осветят цялото пространство със светлина и ще придадат на интериора нотка на лукс и тържественост.

Съвременни технологии

LED индикатори за температурата на водата, осветени огледала, чувствителни на допир дозатори за сапун и влагоустойчиви музикални високоговорители са само няколко малки джаджи, които ще направят вашата баня по-стилна и удобна.

Смесване на стилове

Смес от различни стилове и епохи в интериора винаги изглежда ефектно. Опитайте да добавите огледало в златна рамка към минималистична обстановка в банята или заменете модерна тоалетна с ретро тоалетна.

Цветен мрамор

Днес дизайнерите все повече използват по-необичайни нюанси. Зелено, червено, розово, жълто – на разположение е цялата палитра.

Отворено съхранение

Затворените системи за съхранение правят организирането много по-лесно. Въпреки това, ако добавите няколко рафта с декоративни детайла върху тях, банята ще стане много по-удобна.

Идеи за необичайни промени в банята

Замисляли ли сте се какви необичайни и гениални промени можете да направите във вашата баня? Най-вероятно отговорът е...

08/11/2022
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...