Какво е нужно, за да имате перфектната баня

Ключът към нея е изборът на правилния бойлер  

7008

Всички сме били в тази ситуация – предстои ни ремонт на банята и започваме да мислим за нейния цялостен вид,  дизайн, удобства и функционалност. Наред с въпроси като цвят на плочките, да има или да няма вана, пред нас стои и въпросът с топлата вода и как да я подсигурим по най – бързия, сигурен и устойчив начин.

Всъщност решението на този е проблем е много просто. Всичко, което трябва да направите е да изберете правилния бойлер. А що се отнася до това, кой е точният уред, отговорът се състои в няколко ключови характеристики, които той трябва да притежава. А именно - да бъде енергоефективен, модерен, иновативен, достъпен като цена, а защо не и да може да се управлява от разстояние. И ако вече си мислите, че подобен уред не съществува – грешите.

Българската компания TESY предлага избор от няколко модела бойлери, които покриват тези критерии. Разнообразието и предимствата на продуктите на компанията бяха оценени и от българското издание на списание Forbes за 2017 г., като бяха отличени с първо място в категория „Качество на стоките“.

Енергийната ефективност  е все по-важна и актуална за дневния ред на обществото ни тема. Тя означава не само по–ниски разходи за електричество, но и комфорт и грижа за устойчивото развитие и по-доброто бъдеще на планетата ни. Ето защо, ако за вас и вашето семейство енергийната ефективност е най – важна в избора на бойлер, заложете на серията ModEco.

Нещо важно, което трябва да знаете, че уредите, които се предлагат на пазара, трябва да имат задължително етикет за енергийна ефективност и информация относно стойности на параметри, свързани с енергийната ефективност, придружаваща уреда.

Енергийният клас на електрическия бойлер и бойлера с индиректно загряване се отбелязва с латинските букви от „А“ до "D". Към момента най-високите класове при бойлерите са както следва – при малолитражните от 5 – 30 литра е клас "А"; при бойлери от 35 – 100 литра – клас "B", като минимумът за енергийно ефективен клас на подобен тип уред, разрешен за продажба в ЕС, е клас "С". При бойлерите с обеми над 100 литра клас максимум за енергийна ефективност е „C“, който всъщност е и минимумът.

Modeco Ceramic и Modeco Cloud са бойлерите в най-високия енергиен клас в своята категория 80 и 100 литра, които са и най-често търсените като обем.

Електрическите бойлери от гамата Modeco Ceramic са адаптирани за работа в райони с твърда и агресивна вода. Вграденият керамичен нагревател, защитен от метален корпус със стъклокерамично покритие, осигурява безшумна работа, дълготраен живот и надеждна защита срещу котлен камък. Гамата разполага с електрически бойлери с обем от 50 до 150 литра.

Досега практиката на всички производители сочеше, че клас "B" при най-масовите бойлери се постига основно с интегрирането на електронно управление или изключително дебела изолация. Затова пускането на пазара на Modeco Ceramic Class B с механично управление е поредната гордост на TESY. Един от първите уреди в клас "B" с механично управление в Европа, той предоставя на потребителите възможността да притежават бойлер от най-висок енергиен клас на още по-достъпна цена.

Ако наред с енергийната ефективност и другите предимства, изброени по-горе искате иновативен уред, без съмнение за вас е Modeco Cloud. Той беше пуснат на пазара през пролетта на 2017 година и е лидерът сред бойлерите, произвеждани от TESY и конкурентните компании. Той е първият в Европа електрически бойлер, който може да бъде управляван дистанционно, през мобилно устройство – лаптоп, смартфон или таблет чрез апликацията tesyCloud, която е безплатна и достъпна както за iOS, така и за Android. Редом с имплементацията на иновативни технологични решения, Modeco Cloud е и икономичен, тъй като в него са вградени всички продуктови нововъведения, създадени през годините от TESY, сред които технологията INSUTECH Plus за равномерно разпределяне на изолацията и патентованото решение PISTON Effect за специална конструкция на струйника, която осигурява повече топла вода

Качество и разнообразие, което всеки може да си позволи, е може би най – точното определение за серия BiLight. Това е и най-популярната и масова серия бойлери на TESY, която е и най-позната на потребителя. Бойлери от серията BiLight са разработени в съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност и изисквания за качество. Те разполагат с редица технологични предимства, сред които и споменатото вече патентованото решение PISTON Effect.

По-високата енергийна ефективност при функционирането на продуктите BiLight се осигуряват от премахването на термовръзката между водосъдържателя и монтажната планка като по този начин се създава т.нар. прекъснат термомост.

Серията BiLight предлага на потребителя различни модификации на бойлерите спрямо специфичните особености на банята. Така, например BiLight Slim е модел, подходящ за монтаж в тесни пространства със своя диаметър от 38 см., като наред със своята компактност, разполага и с всички предимства  на серията – високоефективна изолация и изключително ниски топлинни загуби, PISTON ефект за контрол на скоростта на входящата вода.

BiLight хоризонтални модели осигуряват повече пространство в помещението и позволяват монтаж в ниши и над врата.

BiLight с високоефективна серпентина пък разполагат с вграден високоефективен топлообменник (серпентина с повишена мощност) и са рационално решение за свързването на уреда към централна или друг вид отоплителна инсталация. Моделът позволява използването на алтернативни източници на топлинна енергия като соларни системи, пелетни или газови котли и др.

Серията бойлери Anticalc е идеалното решение за всички, които живеят в район с твърда, силно минерализирана и агресивна вода. Нагревателният елемент Anticalc работи при ниска повърхностна температура, при която натрупването на котлен камък е ограничено.

Гамата разполага с модели с обем от 50 и 80 литра, както и с модели от серията Anticalc Slim с диаметър 38 см за монтаж в тесни пространства. Моделът разполага със специална INSUTECH разработена  от TESY технология за високоефективна изолация 34 мм, както и изключително ниски топлинни загуби. PISTON ефектът контролира скоростта на входящата вода. Плазмено заваряване на водосъдържателя пък е гаранция за дълъг живот

И така, избрахте ли вече вашият бойлер. Защото той е първата стъпка към перфектната баня!

Сподели: