Как изглеждат баните в различни страни по света?

Всяка има свой чар 

1732

Всяка страна по света има обичаи и традиции, които влияят върху формирането на определен стил в интериора. Скандинавците, например, обичат простотата и функционалността, докато хората от арабските страни обожават златото, пищните форми и лукса. Тези разлики се забелязват дори при проектирането на банята. Представяме ви няколко бани, чийто декор отразява културата и предпочитанията на различна страна.

Вие коя си избирате?

vitalconcept.com

1. Баня в китайски стил

Тази баня демонстрира основните приоритети в китайския стил – изисканост, плавни линии и харония.

2. Баня в гръцки стил

Античността и съвремието са перфектно съчетани в интериора на тази баня. Автентичен вид придава картината, изобразяваща история от легендите и митовете за Древна Гърция.

3. Баня в арабски стил

Баня, типична за Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия - страни с колосални петролни запаси. Очевидно жителите им обичат да показват богатството си.

4. Баня в руски стил

Тази баня говори за величие и царственост. Характерни са позлатени кант и шарките на плочките.

5. Баня в американски стил

Без светлините на големия град не може да се почувства духа на Америка. Ако банята няма панорамни прозорци, гледки и сцени могат да бъдат пресъздадени дори на плочките.

6. Баня в японски стил

Японците знаят как да почиват и вярват, че банята трябва да "диша". Затова интериорът в японски стил е изработен от естествени материали.

7. Баня в марокански стил

Мароко е страна на загадки и контрасти. Зашеметяващата пурпурна цветна палитра и блестящите мозаечни плочки отлично предават мароканския вкус.

8. Баня в скандинавски стил

Простота, минимализъм и функционалност - това са трите основи, на които се гради естетиката на скандинавския стил. Но въпреки факта, че скандинавците дават предимство на практичност, те не забравят за красотата и уюта.

 

Сподели: