Как да декорираме банята в морски стил

Поканете лятото

529

С наближаването на лятото, все по – често се замисляме как да внесем малко морски стил в дома си. Най-лесният и бюджетен начин да поканите морето у дома е като декорирате. A защо да не започнем от банята? Ако се решите на по – голямо обновяване, ще се радвате на лятната тематика целогодишно, но ако искате сезонна трансформация, с малко фантазия, правилните аксесоари и няколко лесни трика, за съвсем кратко време ще преобразите помещението.

Ето как в три лесни стъпки да внесете морско настроение у дома.

Боядисайте в синьо

Лятната декорация напомня за идеята за морски живот и сините води на морето, за корабите. Затова първата стъпка към преобразуване на мечтаната морска баня е да сложите сини акценти. Най-лесният вариант за това е да нарисувате стените си, за да отразите цвета на океана. Всеки има предпочитания за нюанса синьо, но е препоръчително да заложите на светлия нюанс. Вариант е да комбинирате бели и сини плочки.

Кръгли огледала

Една от най-характерните особености на корабите е илюминаторът -  кръглият прозорец, който внася светлина и въздух в кораба. Затова изберете кръгли огледалата за баня, които да символизират отвора. За да подчертаете още повече морското усещане, заложете на рамки с морски дизайн или които имитират корабното кормило.

Морски аксесоари

 

Звезди, пясък, цветни бутилки, котви, кораби, мрежи, миди или корали. Каквото и да изберете, ще внесете морско настроение. Помислете за куки за кърпи, аксесоари за сапуна или принадлежностите за миене на зъби в лятна тематика.

Вижте идеи за декорация от homebnc.

Сподели: