Хитри начини за съхранение в малката спалня

Организирайте малката стая

2885

Малката спалня е истинско предизвикателство когато става въпрос за декорацията й и за мястото за съхранение в нея. Тук държим дрехи, обувки, аксесоари, бижута….Как обаче да организираме мястото, когато разполагаме  с ограничено пространство.

Ето няколко съвета, които дават експертите от BHG.com.

Използвайте няколко различни по вид места

Мислете отвъд границите и вижте потенциала и на малкото място. Като в тази спалня, в която има шкаф за принадлежности, плаващ рафт и кошница.

Намалете мащаба

В по-малките спални, всичко освен леглото трябва да бъде малко, да създадете илюзия за повече пространство. Това включва дори нощните шкафчета. Потърсете мебели, които предлагат множество опции за съхранение – като това с чекмедже и отворени рафтове.

Потърсете нестандартни идеи

В малката спалня всеки квадратен метър има значение. Задните части на вратите на гардероба например могат да осигурят ценно място, и да бъде използвано когато планирате тоалета за следващия ден.

Освободете пода

Опитайте този трик. Монтирайте плаващо шкафче, което визуално прави стаята по – голяма, а аксесоарите, които ползвате ежедневно, като одеяло, например, сложете в красива кошница на пода до леглото.

Не претрупвайте повърхностите

Тоалетката е много привлекателно място, върху което слагаме какви ли не дребни неща. Затова организирайте дребните аксесоари в чекмедже, което не забравяйте да организирате също.

Покажете любимите бижута

Много оригинален начин да съхранявате бижутата е, като ги закачите на своеобразен пегборд в рамка.

Не губете място

Нишите понякога се смятат за твърде тесни, за да се използват за съхранение. Има обаче пространства, от които не се възползваме пълноценно – като мястото над главите и около вратата, което крие неочакван потенциал.

Гардеробен трик

Извлечете максимума от малкия гардероб с подходящите органайзери. В повечето има място само за висящи дрехи и рафтове. Ако заложите на комбинация от чекмеджета, кутии и шкафове, ще имате много място за съхранение.

Тесни мебели

Обикновено скринът заема доста пространство и може да смаже малката спалня. Ако потърсите тесен шкаф обаче ще спестите място и ще осигурите площ за съхранение. Огледалните врати на този шкаф, например, отразяват светлината на стаята, което помага на помещението да изглежда по-голямо.

Сподели: