4 начина да увеличите мястото в малката баня

Без да правите компромис със стила

666

Банята. Мястото, в което сутрин се подготвяме за работа, вечер се отпускаме във ваната или под душа след тежък ден, където се гримираме, обличаме понякога, подготвяме тоалета си. Помещението, в което влизаме първо сутрин и последно вечер. Ето защо хубавата баня е важна не само за цялостната естетика на дома, но и за нашето настроение.

А ако тя е малка? За да не правите компромис със стила тук, просто трябва да следвате няколко прости правила, с които визуално ще увеличите мястото в нея.

Добавете повече рафтове или шкафове

Обикновено стената над тоалетната е празна. Възползвайте се от мястото и сложете плаващи рафтове или открит шкаф. Така, без да правите компромис с площта ще имате допълнителна площ за съхранение.  

Използвайте цветовете

Придайте по – голям вид на помещението като боядисате едната стена в ярък цвят (може да заложите на принт или тапет). Бялото е обичайният цвят, който използваме за малкото помещение, но с цветен акцент ще прибавите дълбочина на помещението.

Помислете как да  използвате формата на помещението

В малката баня всеки сантиметър е от значение, затова помислете как да се възползвате максимално от наличното пространство. Овална мивка, например, ще ви отнеме по-малко място. Пералнята с вградени рафтове за хавлии ще спести пространство на стената. А ако нямате достатъчно място за две мивки, помислете дали да сложите по-дълга, за да може да се ползва от двама души едновременно.

Светлината

Завесите за душ затварят пространство – затова помислете за стъклени врати или параван. Ако можете, изберете прозрачно стъкло, не матирано - това ще даде илюзия за повече пространство. И използвайте огледала - огледалото над ваната, например, ще удвои помещението.

Сподели: