Дизайнерската баня е постижима

Всичко е въпрос на правилните детайли и материали  

217

Скучна бяла баня? Не! Много лесно може да превърнете помещението във впечатляващо и дизайнерско място, благодарение на детайлите и правилните материали.

Като често използвано пространство банята заслужава толкова много внимание, колкото и всяка друга стая - и тъй като цветът, шарките и дизайнът обикновено са обект на внимание за  всяка друга част на дома, време е да преосмислим ролята и вода и на мястото, където започваме и завършваме деня си.

hoval.bg

Ето няколко малки ( и често пренебрегвани елементи), които ще трансформират и най – скучното пространство.

Огледалото

Огледалото е задължителна част за всяка баня – не само, за да поставим грима си, но и като елемент, който прави визуално пространството по – голямо. Вместо стандартното правоъгълно огледало обаче, изберете заоблени форми като контраст на всички твърди повърхности и прави линии в банята. И е още по-добре, ако формата се повтаря на мивката долу.

Плочките

За по - драматичен вид на банята, изберете по – различни плочки. Тях може да сложите и само на едната стена като акцент. Ако искате лукс, блясък и дизайн, заложете на терацо. Те се различават от модерните мозайки с избора на използваните материали, като могат да бъдат микс от парчета мрамор, гранит, кварц или стъкло, се слепват с цимент или епоксидна смола, към които може да се добавят различни цветове, за да се получат шарки.

По – различна мивка

Бъдете сигурни, избягвайки стандартните бели порцеланови мивки, само ще спечелите. Днес на пазара има огромно разнообразие от цветни модели от различни материали – бетон, дърво, мрамор, кварц, камък…..

Светлините

Осветителните тела могат да имат не само функционална роля, но да бъдат и красив декоративен елемент. Те могат да добавят малко цвят, нови форми или текстура.

Сподели: