Дали не чистите банята погрешно?

Съвети и трикове за почистване на банята по-бързо и ефективно  

790

Почиствате повърхностите при стайна температура

Затоплянето на банята само с 2-3 градуса може да удвои ефективността на алкалните почистващи препарати за ваната, мивката и плочките. Напълнете ваната или мивката с най-горещата вода, която можете, и я оставете за няколко минути, преди да почистите и почистите отделните зони в банята.

hoval.bg

Чистите завесите за душ

Не хабете енергия да чистите завесата за душ, а я пуснете в пералнята с няколко кърпи и чаша оцет. Оставете да изсъхнат и закачете.

Използвате хартиени кърпи

Запознайте се с вашия нов най-добър приятел - кърпата от микрофибър. Тези платове притежават статичен заряд, който привлича мръсотия и прах, така че можете да почистите, без да използвате спрейове.

 

Не почиствате четката си за зъби

Неотдавнашно проучване от Университета в Манчестър установи, че четката за зъби съдържа около 10 милиона микроби, включително Е. coli. Изплаквайте я добре след всяка употреба и от време на време я накисвайте в чаша оцет за около 30 минути, за да премахнете и останалите бактерии.

Забравяте да почиствате с прахосмукачка

Мислите, че прахосмукачката е само за килима? Всъщност не е. С нея може да премахнете и праха, който се е натрупал по плочките. След това забършете с влажна гъба.

Забравяте да почистите зад тоалетната чиния

Точно там се натрупват много мръсотия, което е причина и за появата на неприятна миризма. Сложете няколко хартиени кърпи, напръскайте с антибактериален препарат и оставете да престоят за около 30-50 минути. След това забършете.

Не почиствате четката за коса

Подобно на гъбите или килимите, четките за кърпи улавят прах, мръсотия, по тях се натрупват телесни масла и остатъци от продукти за коса. За почистите ефективно четката, направете разтвор от 1 чаша вода, 1 чаена лъжичка шампоан и 1 чаена лъжичка сода за хляб, след това нанесете внимателно върху зъбците и оставете за няколко минути, след което изплакнете.

За още идеи - следвайте ни в Instagram

 

Сподели: