7 неща в банята, които не чистите достатъчно

7 неща в банята, които не чистите достатъчно

Вашата баня е една от стаите във вашия дом, символ на организацията и чистотата ви, но това е и стаята, която често се цапа по – бързо от всяка друга. Бацилите и бактериите са факт, но и тях няма как да ги премахнем напълно. Но причината за това може и да е във факта, че почиствате само места като душ, мивка, тоалетна и подове, а пропускате други, които се нуждаят от малко повече внимание.

Черно в банята: 35 идеи

Малко хора се решават да вкарат черен цвят като доминиращ банята. Смята се, че той намалява визуално пространството и...

23/10/2021

Ето 7 места във вашата баня, които може да не почиствате толкова често, колкото трябва.

Завесите за баня

Идеи за необичайни промени в банята

Замисляли ли сте се какви необичайни и гениални промени можете да направите във вашата баня? Най-вероятно отговорът е...

08/11/2022

Знаете ли, че Марта Стюарт предлага да почиствате завесите за душ веднъж седмично? Ако ги чистите само тогава, когато изглеждат мръсни, може би е време да го превърнете в рутина. Добрата новина е, че те могат да се перат в машината, но може да ги почистите и на ръка с мек препарат.

Чашата за четите за зъби

Забавен факт: Изследванията показват, че чашата за четките за зъби е третото най-мръсно място в дома ви. И тъй като тя е нещо, което поставяте в устата си всеки ден, определено си заслужава да се почиства много по-често. Накисвайте я в топла вода и я стерилизирайте с вряла вода, оцет или вода за уста.

Гъбата за баня

Тя има способността да улавя мръсотия и бактерии и не е точно нещото, с което искате, за да почистите с тялото си. Сменяйте гъбата редовно, а не само когато започне да мирише различно или ако цветът се промени. Междувременно има начини да ги поддържат по-чисти по-дълго, отцеждайте я добре след употреба и оставете да изсъхне.

Дръжката на вратата

Баните и бактериите основно вървят ръка за ръка и последното нещо, което ръката ви докосва, преди да я напуснете? Дръжката на дръжката. Ако не можете да си спомните последния път, когато почистихте дръжката на вратата (това важи и за останалата част от дома ви), определено е време да го направите. Можете да използвате почистващи кърпички или кърпа и почистващ спрей, отнема само минута.

Ключовете за осветление

Подобно на дръжките на вратата, ключът за осветление е едно от последните неща, които докосвате, излизайки от банята, така че ако не го почиствате редовно, след измиване по ръцете отново се натрупват бактерии.

Поставката на четката за тоалетна

Използвате четката, за да изтриете тоалетната, но колко често почиствате самата четка или стойката? Дезинфекцирате четката и поставката с белина и напръскате дръжката с дезинфекциращ спрей, изплакнете с вряла вода или потопете в белина.

Зад тоалетната

Пространството зад тоалетната често е недостъпно, но това просто означава, че няма място за бактерии, които да се трупат там. WikiHow препоръчва да използвате четка или метла, за да почистите замърсяванията и остатъците, след това избършете с кърпа или с дезинфекциращ спрей.

 

 

Баня от дърво

Не сме свикнали да виждаме дървото като материал в банята. Оказва се, обаче, че това може да бъде чудесна идея. Дърв...

25/10/2015
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...