7 грешки в интериора на банята, които дизайнерите няма да ви простят

7 грешки в интериора на банята, които дизайнерите няма да ви простят

 В банята прекарваме по-малко време, отколкото в другите стаи на дома ни, но това не означава, че към нейния дизайн може да се подходи небрежно. Напротив, важно е да обърнете внимание на всеки малък детайл: изберете най-практичните материали, обърнете се към функционалните решения, уверете се, че престоят тук е приятен. Ето няколко грешки, които трябва да избягвате по време на ремонт.

10 свежи идеи за банята

Ако искате да обновите банята си, почерпете идеи от следващите 10 снимки: Стъклени лавици Уникална подова настилк...

27/12/2015

Техника 1: Чаша за четки отстрани на мивката

Може би това е стандартно решение, за чието удобство и целесъобразност никой не е мислил дълго време. Но напразно. Чаша с паста за зъби и четки, поставени върху мивката, са неудобни по няколко причини. Първо, водата попада вътре, което води до появата на вредни микроорганизми, по-специално мухъл. Второ, чашата е много лесно да се преобърне и тогава всички четки ще се озоват на пода (не е много хигиенично, нали?) Трето, наличието на чаша отстрани усложнява почистването - за да избършете мивката, ще трябва да местите чашата постоянно.

Баня в небесносиньо

Създаването на баня в небесносини цветове представлява традиционен начин на оформяне. Всъщност, в исторически план се...

25/01/2016

Техника 2: Стъклена врата в душ кабината

Има много варианти на кабината, но най-популярните са стъклените минималистични модели. Те изглеждат стилни, красиви и се вписват перфектно в почти всеки интериор. Но има един важен нюанс - ако вратата няма висококачествено уплътнение и не се затваря плътно, водата постоянно ще подлива. Ето защо, ако планирате точно такъв дизайн във вашата баня, уверете се, че имате добри уплътнения - те ще ви спестят от евентуални проблеми.

 Техника 3: Отворени рафтове

Или по-скоро прекомерен брой от тях. Отворените рафтове изглеждат леки, ефирни и не претоварват интериора, което е особено важно в малка стая. Но има и недостатъци: те бързо събират прах, провокират визуален шум и значително усложняват почистването.

Техника 4: Гладки плочки на пода

Гладките плочки обикновено са красиви, но в банята могат да бъдат опасни и крият риск от подхлъзване. Затова е по-добре да изберете текстурирано, леко грапаво покритие, което има добро сцепление.

Техника 5: Горна светлина над огледалото

Дизайнерите постоянно повтарят значението на висококачественото осветление в стаите, включително банята. От дълго време един източник на светлина не се счита за норма, необходимо е да се предвидят няколко сценария на осветление наведнъж. Поставянето им необмислено обаче е лоша идея. Например ярките лампи над огледалото създават неравномерно осветление, отблясъци и сенки отзад.

Най-добрият вариант е да окачите аплици от двете страни на огледалото. За да осигурите висококачествено и равномерно осветление, поставете ги на същото ниво като вашето отражение.

Техника 6: Малко места за съхранение

От една страна, не искате да претоварвате банята, така че да не изглежда като склад и да не пречи на удобното движение. Но от друга страна, ако в банята няма достатъчно място за съхранение, там постоянно ще цари хаос и ще ви е трудно да намерите нещо. С течение на времето цяла колекция от разнообразни буркани и бутилки ще се появи отстрани на ваната и мивката, ярки цветни кърпи ще заемат място на вратата или на пералнята, козметиката ще се настани на отворени рафтове. В тази ситуация определено няма да е възможно да се избегне визуален шум.

Техника 7: Малко огледало

Огледалото е един от най-важните елементи в банята, тъй като, както показва практиката, всички процедури за грижа и красота обикновено се извършват там. Ето защо трябва незабавно да изоставите малкото огледало - то не само е непрактично по отношение на употребата, но и изглежда непропорционално на празна стена. Идеалният вариант е огледалото да ви отразява до гърдите или още по-добре до кръста. Между другото, не трябва да отивате от една крайност в друга и да купувате твърде голямо копие в масивна рамка - това ще изглежда обемисто и визуално ще намали площта на банята.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...