6 начина да направите малката баня да изглежда по – голяма

Вземете максимума от мястото  

2595

Независимо дали започвате от нулата, ремонтирате или търсите идеи за промяна за малката баня, има няколко трика, с които ще я направите да изглежда по – голяма.

Вижте какво съветват от HomesТoLove.

Формата на помещението

Ако тепърва ви предстои да правите вашата баня, помислете внимателно за разположението на отделните елементи – мивка, тоалетна, душ, вана, ако има. Съобразете с формата и се възползвайте от ъглите. Внимавайте струята на душа да не пръска към вратата и да е достатъчно далече от мебелите. Ако смятате, че няма да се справите, се обърнете към дизайнер, който може да ви консултира.

Идея: ако мястото ви е ограничени, помислете за стъклена врата параван, вместо душ кабина. Така ще запазите модерното излъчване на помещението и ще улесните работата при чистене.

 Внимавайте с местата за съхранение

Единственият път тук е нагоре. Ако имате ограничено място на пода, инсталирайте рафтове над тоалетната, мивката или ваната.

Добавете и малко зеленина за повече свежест.

Откраднете място

Единственият начин е нагоре…или в. Вградените шкафове са перфектното решение за малката баня, защото дават място за съхранение, без да заемат допълнително място. Така например помислете за шкаф – огледало над мивката.

Вградено в стената

Възползвайте се от възможностите на съвременния дизайн и заложете на вградено в стената казанче или използвайте нишата. Така не само ще спестите място, но и ще придадете модерен вид на помещението.

Стенни помощници

За да спестите място на плота или на мивката, сложете диспенсър за сапун или чаша за принадлежности като паста и четка за зъби на стената. Заложете и на конзолна мивка и тоалетна.

Цветове и стени

Цветовете и светлината са от голямо значение за пространството в банята. Така можете да отворите пространството и да направите банята да изглежда по-голяма.

Помислете за плочки с метални нишки или за ярки кърпи,  за са добавите малко цвят и интерес.

Идея: Ако разполагате с прозорец, възползвайте се максимално от притока на естествена светлина. Оберлихтът е чудесен начин, за да отворите пространството. 

Сподели: