6 лукс решения и за най – малката баня (част 1)

Спа усещане на няколко квадрата

641

Не всички пространства са създадени еднакви, за съжаление. Като банята, която обикновено е доста по – малка, отколкото би ни се искало. Това не означава обаче, че не може да се радвате на добре изглеждащо и стилно помещение. Ето няколко идеи за преобразяване на малката баня.

1. Махнете всичко от пода.

Инвестирайте в тоалетна чиния, мивка и биде тип конзола. Когато пространството е малко, свободният под създава илюзия за по – голяма стая, отколкото е в действителност.

2. Оставете пространството между кръста и горната част на главата си.

В допълнение към освобождаването на пода, създаването на "възприятието за пространство" между кръста и горната част на главата ви също прави банята да изглежда много по-голяма.

3. Ограничете използването на много наситени цветове.

Вместо това, изберете по-ярки цветове и повече отразяващи материали, като стъкло. Ако може да избегнете душ кабината, направете го и оформете обща баня - с ваната и тоалетната в нея.

4. Изберете мивка с огледало с вградено осветление.

Осветлението със сигурност може да промени настроението. Тъй като по-голямата част от времето в банята прекарвате близо до огледалото, уверете се, че осветлението е ярко. Плюс това, огледалото ще отразява светлината, правейки цялото пространство да изглежда малко по-отворено.

 

5. Уверете се, че има много естествено осветление.

Да имате колкото се може повече светлина е ключът за по – добрия вид на малката баня. Много хора свързват прозорците с липсата на личен живот. Но не и ако прозорците са над мивката или шкафа. Ако имате възможност може да направите голям прозорец точно до ваната и да залепите фолио, което сигурно ще ви скрива от любопитните погледи.

 

6. Поставете контактите стратегически.

Част от чувството, че живеете в лукс означава, че стаите ви са персонализирани за всеки, който ги използва. Вариант за банята е да сложите контактите точно на място, където ще ги използвате. Например може да разположите изводите в шкафовете и до мивката, така че лесно да ползвате машата или сешоара. Предвидете и местата за пералня и сушилня, за да сте сигурни, че контактите няма да загрозяват вида на банята.

 

Сподели: