2024: основни тенденции в дизайна на банята

2024: основни тенденции в дизайна на банята

Банята е най-посещаваното място в нашия дом и затова тя не трябва да бъде просто функционална. Тук презареждаме батериите си, търсим релакс след тежък ден, разтоварваме стреса и понякога просто оставаме сами с мислите си. Вижте каква трябва да бъде модерната баня през 2024 г

Топ 10 съвременни дизайни за баня

Градска баня с метро плочки Плочките от пода до тавана подчертават височината на помещението, докато монохромната ...

16/01/2016

ТЕНДЕНЦИЯ №1. ЕСТЕСТВЕНИ МАТЕРИАЛИ

Тенденцията към устойчивост ( еко-концепцията за устойчиво развитие ) е неразделна част от съвременния дизайн. През 2024 г. светът на интериора отново ще погледне внимателно към естествените и лесно възобновяеми материали, които могат да издържат десетилетия.

10 свежи идеи за банята

Ако искате да обновите банята си, почерпете идеи от следващите 10 снимки: Стъклени лавици Уникална подова настилк...

27/12/2015

При декориране на баня дайте предпочитание на естествените материали - те са издръжливи, екологични и не губят своята актуалност. Камък, дърво, стъкло, метал са заобикаляли хората през цялата история. Естествените материали се възприемат от нас като нещо познато и създават естествено усещане за комфорт, чистота и хармония. Например, с плот от естествен камък, ваната мигновено придобива луксозен вид. Като бюджетна алтернатива можете да използвате и плочки или кварц, които имитират естествен мрамор.

 

ТЕНДЕНЦИЯ №2. ЕСТЕСТВЕНИ НЮАНСИ

Цветовата схема винаги е въпрос на вкус. Но ако говорим за тенденции през 2024 г., тогава естествените нюанси остават в основата на дизайна на банята. Виждаме отдалечаване от минималистичното мръсно бяло в полза на по-ярки и многопластови комбинации от естествени земни тонове: например пръст, зеленина, пясък, като шоколадово кафяво, карамел, теракота.

 

ТЕНДЕНЦИЯ №3. ТЕХНОЛОГИИ

Съвременните технологии отдавна са навлезли в живота ни. Те правят живота по-лесен. Полезни устройства като чувствителен на допир кран, водоспестяваща тоалетна, бойлер с дистанционно управление, интелигентно управление на светлината, вграден музикален високоговорител и др. са добра инвестиция, която ще създаде ново ниво на комфорт.

ТЕНДЕНЦИЯ №4. КРАСОТАТА НА НЕСЪВЪРШЕНСТВОТО

През 2024 г. дайте предпочитание на тактилните усещания и естествената красота на несъвършено гладки плочки и „състарени“ повърхности. В интериора има повече ръчно изработени плочки по поръчка - с всички неравности, грапавини и неравномерен цвят. Светът на дизайна клони към естествени и „живи“ текстури, така че баните да не изглеждат като студен мраморен „музей“. Това е страхотна новина, ако бюджетът ви за ремонт не включва естествен камък.

ТЕНДЕНЦИЯ №5. СПА ЗОНА

Последствията от пандемията доведоха в живота ни тенденцията да се грижим за себе си, тялото и здравето си. СПА зоната в банята ще подобри усещането да сте в собствения си дом: това може да бъде парен душ с ароматерапия или хидромасажна вана, за да направите банята да се чувства като спа център. Дори скромната душ глава може да играе роля, ако използвате по-сложни модели с режим на хидромасаж или дъждовен душ. 

Как да превърнем малката баня в голяма

Голямата баня е основен приоритет в списъка на всички, търсещи дом. Все пак не всеки може да си позволи достатъчно пр...

04/12/2015
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...