10 неща в банята, които ви разболяват

Обърнете им внимание при почистването 

2290

Когато мислите за опасностите за здравето във вашия дом, надали си представяте банята. Но това помещение е пълно с толкова много микроби, колкото никъде другаде. Дори да почиствате често там, наличието на влага, смяната в температурата и топлината са условия за развитие на такива.

10 брилянтни идеи за банятаКоито никак не са скъпи...

Вижте кои са потенциалните неща в банята, които се отразяват на здравето ви.

Мухъл и плесен

10 свежи идеи за банятаВижте десет страхотни идеи за банята

Банята е идеалният инкубатор за растежа на мухъл и плесен. Има достатъчно влага, а като е прозрачна, дори не виждаме колко бързо се разпространява. Най-добрият начин за намаляване на растежа на плесен е честото вентилиране и проветряване.

Дръжка на вратата, ключове за осветление

Отиваме в банята, за да се измием, а преди да влезем пипаме дръжката и светваме лампата. След като измием ръцете си, ги пипаме отново, без да осъзнаваме, че вече по тях има всякакви бактерии  и микроби. Ще решите проблема като минавате често с дезинфекцираща кърпичка.

Лошо качество на водата

Твърдата вода или водата, която съдържа калций и вар, може да причини неприятни петна върху крановете в банята. Но ако тя съдържа химикали или бактерии, тогава това може да повлияе и на здравето.

Инвестирайте във филтър за пречистване на водата, за да запазите здравето си и това на вашето семейство.

Гъбите за тяло

Когато натрием тялото си със сапун или душ гел, само изплакваме гъбата, но истината е, че по нея остават много микроби. Затова, след всяка употреба трябва да я изплакнете добре и да я изсушите на въздух.

Кърпи за ръце и тяло

Разбира се, не трябва да сменяте кърпите всеки ден, но е добре да ги оставяте са изсъхнат. В противен случай по тях се натрупват бактерии и микроби, може да се образува дори плесен.

Продукти за почистване на баня

Баните са малки пространства и използването на тежки химикали за почистване може да причинят проблеми с дишането, а когато някои се смесят, може да се стигне и до токсикация.

Освежители за въздух

Точно както свещите могат да добавят приятен аромат или да замаскират не особено приятен такъв в баните, много от нас обичат да използват освежители за въздух. За съжаление, те създадат и проблеми, защото имат съединения, които са потенциална заплаха за хора с респираторни заболявания.

Съвременната баня – лукс, блясък и просторБаните са едни от най-луксозните помещения в дома днес
Сподели: