TESY задава нови стандарти в отоплителните конвектори

ЕС има нови изисквания за енергоефективността на отоплителните уреди  

1099

Когато купуваме уред за отопление у дома, обикновено гледаме класа енергийна ефективност, техническите характеристики (екстри) и, разбира се, цената. От 1 януари 2018 г. Европейския съюз въведе обаче нов регламент относно изискванията за екопроектиране на локални отоплителни уреди, на които е добре купувачите да обърнат внимание и, с които да се запознаят.

Според Регламента сезонната енергийна ефективност при отопление за различните видове панелни конвектори и маслени радиатори трябва да има стойности над 36%. Това означава, че уредите, които се монтират на стена трябва да имат електронен термостат, за да могат да реагират на промяна в температурата в помещението (например при отварянето на прозорец), и да имат адаптивен старт  или възможности за дистанционно управление.

 „Влизането в сила на новата директива не е изненада за производителите. Ние в TESY поехме курса за производство на енергийно ефективни уреди – бойлери и конвектори, далеч преди това да бъде наложено от Европейския съюз. Вярваме, че „умните“ и енергийно ефективни уреди са бъдещето на индустрията. От една страна те предпазват нашата планета, а от друга спомагат за намалението на сметките на директните потребители“, коментира по време на пресконференция Христо Славов, Директор Бизнес направление отопление в TESY.

От компанията съветват купувачите, отивайки в магазина, да се запитат на какво се дължи разликата в цените при на пръв поглед еднакви като параметри уреди. „Вижте дали по – скъпият уред отговаря на новия регламент и ако е така, инвестирайте в него. Малката разлика в сумата ще се възвърне много бързо и ще усетите това по месечните ви сметки за ток, особено ако взимате уред за окачване за основно отопление”, коментира търговския директор на TESY Емануил Тотев. Той подчерта, че отговорният производител е длъжен да информира потребителя за тази директива и, че така застава зад името си.

И ако се питате как и откъде да купите уред, който да отговаря на новите ErP изисквания, отговорът е панелните конвектори на ТESY, които компанията пусна от началото на декември месец миналата година и вече могат да бъдат закупени веднага, без чакане и допълнителни заявки. Измежду всички положителни качества на конвекторите се отличава и функцията, да се управляват от разстояние и то от всяка точка на света, чрез интернет връзка и приложението tesyCloud.

Последното поколение електрически конвектори Conveco  се самообучава постоянно и следи поведението на потребителите. Така конвекторът ще знае, че се събуждате например в 7 часа и ще повиши температурата в помещението. Ако вратата или прозорецът се отвори, уредът се изключва. Той разполага и с антифрост система, разполага с функция „заключване на клавиатурата“ за защита от деца, а благодарение на приложението ще имате пълна информация за работата на конвектора в последните 24 часа.

Миналата година българската компания стана и първата в Европа, която предложи на пазара „умен“ бойлер, който също е част от CLOUD семейството на TESY.

Сподели: