Не допускайте тези грешки, за да се радвате на красив интериор

Не допускайте тези грешки, за да се радвате на красив интериор

Тематичен декор

Тематични стаи в морски стил или спални, които приличат на двореца на Фараона, са примери за лош дизайн. И цената няма значение, защото дори проектите на стойност милион долара могат да бъдат също толкова ужасни, колкото и евтините и остарели мебели.

Проблемът при тях е, че е трудно да се намери точното равновесие при декорирането, в резултат на което получавате място, което изглежда като филмов декор, вместо място, където можете да си починете.

Нефункционални вещи

Всички неща, които използвате, за да декорирате апартамент, трябва да бъдат семпли и функционални. Например, една стъклена скулптура в къща с деца определено не е добра иде. Или огромна трапезарна маса за семейство, състоящо се от 2 души. Различни колекции от статуи, огромни декоративни предмети и всичко, което по никакъв начин не е полезно, трябва да бъдат махнато.

Сентенции на стената

В повечето случаи те изглеждат неподходящи за място, където живеят възрастни хора. За да украсите стената, по – добре заложете на картини или плакати.

Дървени или външни щори

Те са нещо от миналото. Преди години се купуваха, за да защитят жилището от прах или слънчевите лъчи, но се оказва, че по тях се полепва толкова много мръсотия, че няма смисъл. Освен това правят стаята да изглежда по – малка.

Прекалено малък килим

Ако има грешка, която хората масово допускат докато декорират, това е прекалено малкия или голям килим. И в двата случая изглежда нелепо и ще развали вида на интериора.

Килим за тоалетната

Дори не си помисляйте за него. Нехигиенично, старомодно, смешно….Махнете го, ако искате съвременен и стил и дизайн в банята.

Фалшива арка

Арките са много популярни в къщи и апартаменти от всякакъв мащаб. Не всички обаче са еднакво красиви. Дизайнерите казват, че една арка е добро решение само в голяма площ, когато нейната форма е подобна на тази на прозорците.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...