5 уреда, които са вече излишни

5 уреда, които са вече излишни

Тенденциите идват и да си отиват, но тази година като че затвърди силата на технологиите и доказва, че те стават неизменна част и продължават да променят начина, по който пазаруваме и живеем. Според проучване, проведено във Великобритания някои от стандартните до скоро вещи у дома започват да отстъпват място на по – високотехнологични и модерни, и няма да е странно, ако след няколко години гледаме на тях по – скоро като на ретро елементи. И макар анализът да е правен в Обединеното кралство, спокойно може да заявим, че се отнася напълно и към родната действителност.

Вижте 5 уреда, които почти са изчезнали от съвременния дом.

Малък телевизор с кинескоп

Днес може би няма съвременен дом, в който да видите стар голям и тежък телевизор с кинескоп. И не само че моделите с плосък екран изместиха горните, но и тенденцията е да става все по – големи и по – големи. Само едно сравнение – ако през 2010 г. стандартния екран е бил 26 инча, днес е 55+ инча.

Телефон

Да, говорим за онези стационарни телефони – с шайба или копчета. Не че имаме нещо против тях, но във века на комуникациите е доста по – лесно и удобно да разговаряме и да се свързваме със смартфони, така че времето на стария телефон вече е отдавна минало.

Алармен часовник/ Будилник

Тъй като хората предпочитат да използват смартфоните си, продажбите на будилници са вече по – скоро изключение. А и определено звукът на телефона не е толкова стресиращ.

Десктоп компютър

Лаптоп, таблет, телефон…Защо ни е десктоп компютър у дома? Първите са по – удобни, мобилни и не по – малко мощни.

Видео/ DVD плейър

С нарастването на популярността на онлайн стрийминг услугите, DVD плейърът се превърна в стара технология. Да не говорим за видеото, за което дори вече е почти невъзможно да намерите и касети.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...