Малките детайли, които променят интериора

За индивидулно излъчване на всеки интериор

314

Много пъти сме ви казвали, че в един дом, без значение дали е малък или голям, всеки един елемент носи свой заряд, отразява личния стил и предпочитания на обитателите, понякога дори преобразява пространството.

15 интересни интериорни решения за домаОстроумни и оригинални идеи за дома!

Следващите примери за показателни за това, колко важни са детайлите и как могат да издигнат дома ви на друго ниво.

1. Подходящи завеси

10 идеи за декорация в домаПредлагаме ви няколко идеи как да декорирате дома си евтино, лесно и без да имате особени умения. 

Много хора незаслужено подценяват ролята на завеси в интериора на апартамента. Неподходящата завеса може да унищожи външния вид на дори много стилно пространство. Първото нещо, на което опитни стилисти препоръчват да се обърне внимание, е поставянето на корниз. В дневната, спалнята и детската стая, тя трябва да бъде окачена възможно най-високо. Тази техника ще ви позволи да увеличите визуално височината на стаята, да добавите елегантност и благородство. Монохроматичните висококачествени завеси са най-подходящи за дневна и могат да бъдат окачени по необичаен начин. За спалнята и детската стая изберете оригиналните завеси, украсени с принт.

2. Уникални аксесоари

Хората, които не искат или нямат възможност да заменят завеси, трябва да обърнат внимание на оригиналните куки и куки. Такива детайли, които на пръв поглед изглеждат незначителни, могат значително да променят външния вид на завесите и цялата стая, както и да донесат усещане за индивидуалност в интериора.

3. Светъл таван

Времето на монотонните тавани, боядисани в бяло, отдавна отмина. Днес, дизайнерите експериментират, създавайки уникални пространства с ярки тавани. Боядисването на тавана е  един от най-лесните начини за освежаване и обновяване на скучния интериор. За ниските помещения е най-добре да изберете хладни и пастелни нюанси, а за стаи с високи тавани - дълбоки, богати и топли цветове.

4. Неочакван акцент

Много апартаменти все още разполагат с масивни чугунени радиатори, чийто външен вид и дизайн не е най - лицеприятен. За преобразяването му ще помогне свежата боя. А ако изберете точните акценти, може да превърнете уредите в арт обекти.

5. Стилни библиотеки

Нищо не може да бъде по-скучно от шкафове и рафтове, пълни само с книги. Няколко прости правила ще помогнат да се коригира ситуацията. Първо, подредете книгите на рафтовете хоризонтално и вертикално. Второ, украсете купчините книги и пространството между тях с малки саксии с растения. И накрая, внесете лично излъчване, украсявайки рафтовете с очарователни аксесоари.

6. Прозорци

 

Трансформирайте скучната пластмасова дограма и скрийте недостатъците на старите рамки на прозорците, което ги боядисате в ярък цвят. Такъв трик не само ще направи прозорците по - забележими, но и ще промени напълно динамиката на стаята, правейки пространството интересно и необичайно.

7. Оригинални врати

Дори най-простите и евтини врати могат да се превърнат в нещо стилно и оригинално. Това може да стане чрез боядисване на вратата или нейните части в един или няколко цвята. Основното е да се изберат такива нюанси, които да се открояват от общата картина и в същото време да бъдат в хармония с дизайна на пространството.

8. Луксозни столове

Боя и парче изкуствена кожа ще помогнат да се вдъхне нов живот и да промените старите табуретки до неузнаваемост. Те ще се впишат идеално в всеки модерен интериор и ще допълнят блясъка и комфорта в стаята.

9. Стилен еклектизъм

Когато украсявате всекидневната или всяка друга стая в къщата, не трябва да се придържате към една тема или стил, в противен случай рискувате да получите скучно и безлично пространство. По-добре е да изберете няколко различни теми или да вземете най-доброто от няколко различни стила, като ги смесите.

10. Оригинални огледала

Не подценявайте ролята на огледалата в интериора. Понякога само едно оригинално огледало или необичайна комбинация от огледални панели са достатъчни, за да създадат стилен акцент. В допълнение, с помощта на огледала, можете да скриете недостатъците, да добавите светлина в стаята и леко да я увеличите.

11. Стъклени рафтове

Не само за освежаване, но и за оптимизиране на кухненското пространство ще помогнат стъклените рафтове. Те са идеални да поставите саксии с цветя или колекция от красиви чинии.

12. Килим

Един оригинален килим може да издигне интериора. Изберете модел, изработени от необичайни материали или украсени с оригинални мотиви.

13. Растения

Няколко саксии с големи растения са може би най-добрият начин за освежаване на жизненото пространство. Декоративни палми, миниатюрни дървета и всички видове цъфтящи растения ще бъдат не само допълнителен източници на кислород, но и ще направят интериора богат и динамичен.

14. Картинна галерия

През последните няколко години картините са ключов елемент от декора. Те съживяват интериора, носят усещане за личност и дълбочина. В допълнение, с помощта на ярки картини и плакати, можете да скриете съществуващите недостатъци в декорацията и да отклоните вниманието от мебелите.

Грешки при декорирането на малък апартаментДизайнери обясняват защо е безмислено да играем на сигурно, когато декорираме малка стая
Сподели: