Чекмеджетата в кухнята препълнени ли са? А колко от нещата в тях ползвате? Знаете ли, че масово хората купуват неща, които изобщо не ползват и които само заемат излишно място? Вижте няколко джаджи, без които спокойно можете и чиято липса няма да забележите.
Белачка за цитруси
Обикновената белачка за цитруси е добра за едно – да белите на малки лентички кората на портокали, лимони, мандарини. Това може да го направите спокойно и с белачката за зеленчуци.
Преса за чесън
Тя е трудна за миене и е заменима. Просто смачкайте скилидката с голям кухненски нож.
Уред за рязане на ябълка
Големият основен кухненски нож ви дава по – добър контрол при рязане и ще можете да отрежете идеалните филийки. Освен това ще можете да определите дали искате дебели парчета или фини слайсове.
Уред за рязане на масло
Много рецепти бисквити и пай изискват да "нарежете маслото." По същество вие смесвате студено масло и брашно, докато не се получат малки парченца. Вместо да използвате големия уред, опитайте с две вилици или кухненски робот или просто нарежете студеното масло на кубчета и разтрийте с пръсти.
Нож за пица
Защо да инвестирате в инструмент, който е нужен само една храна и то не всеки ден? Просто нарежете с нож или кухненски ножици.
Разделител за жълтъци
Най-лесният начин да отделите яйчния жълтък от белтъка е със собствените ви ръце. Просто счупете яйцето, сипете в дланта и оставете белтъка да изтече между пръстите ви.
Черпак за паста
Тези странни на вид черпаци с дупка в средата и извити шипове имат за цел да изцедят водата. не е нужно да купувате такъв. За спагети използвайте щипки, а за по – късите видове – малка цедка, за да извадите сварени макарони от водата в соса или върху чинията.
За още идеи - следвайте ни в Instagram