Как да декорирате стилно и практично малък апартамент

Как да декорирате стилно и практично малък апартамент
Източник: unsplash.com

Когато става въпрос за подреждане на апартамент и избор на мебели, въпросът става критичен, особено ако всеки квадратен сантиметър е от значение. Ето защо сме събрали някои от най-полезните съвети, благодарение на които можете не само да увеличите визуално пространството, но и да създадете комфорт с помощта на мебели и различни детайли.

Грешки при декорирането на малък апартамент

Дизайнери обясняват защо е безмислено да играем на сигурно (в никакъв случай бяла боя!), когато декорираме малка стая...

11/11/2015

1. Светлите цветове и нюанси помагат

При декорирането на малък апартамент е важно дизайнът да е изчистен. Един от начините да постигнете това е да използвате светли мебели. Светлите нюанси, като неутрални и пастелни, създават по-просторна атмосфера, което прави стаята да се усеща по-малко претъпкана и тясна. В допълнение, светлите мебели са успокояващи и привлекателни и са идеални за създаване на комфортно и спокойно пространство. И не на последно място – те ефективно отразяват естествената светлина и правят малък апартамент по-лек и по-просторен.

Вдъхновяващ малък апартамент

Малкият апартамент понякога се нуждае от много вдъхновение, въображение и хитри решения при обзавеждането и дизайна. ...

30/01/2017
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Yellowtrace (@yellowtrace)

2. Поддържайте общ стил

Когато избирате мебели за малък апартамент, е важно да следвате правилото за избор на предмети според стила и цвета. Правилно подбраните мебели не само ще създадат по-хармоничен външен вид, но и ще намалят визуалната бъркотия, правейки апартамента по-малко тесен и по-дълбок. Следвайки това правило, можете да постигнете желания визуален ефект, както и да създадете зашеметяващо комфортна и уютна атмосфера.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Chloé Crane-Leroux (@chloecleroux)

3. Не пренебрегвайте сгъваемия диван

Когато избирате мебели за малък апартамент, обърнете внимание на дивана за спане, тъй като той заема значително по-малко място в сравнение с традиционния диван, което го прави идеално решение за малки пространства. Тази мебел не само ще спести ценно пространство, но и ще направи апартамента по-просторен. Освен това диваните са лесни за преместване и транспортиране, което ги прави идеални за малки жилищни пространства.

4. Зониране с помощта на параван

Когато подреждате малък апартамент, важна стъпка е да сложите преграда, с която да разделите пространството и да създадете отделни зони вътре в стаята. Това ще ви позволи да използвате наличното пространство по-ефективно. Преградата ще създаде по-организиран и стилен дизайн, като раздели апартамента на отделни зони като спалня, всекидневна и кухня. В допълнение, този метод ви позволява да постигнете желания ефект, без да губите функционалността на нито една от зоните.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Architectural Digest India (@archdigestindia)

5. Не пренебрегвайте гардероба

Когато декорирате малък апартамент, гардеробът е отлично решение за увеличаване на пространството и създаване на усещане за организираност и структура. Основното нещо е да изберете универсален шкаф, който да съответства на интериорния дизайн и да отговаря на всички изисквания за съхранение на различни неща, включително големи.

6. Правилните акценти в кухнята

В малък апартамент е важно да направите кухненското пространство възможно най-ефективно и добре организирано. Един от начините да постигнете това е да използвате високи шкафове чак до тавана. Това ви позволява да увеличите размера на пространството за съхранение, да избегнете бъркотията на плотовете и визуално да разширите общото пространство на кухнята. Освен това високите шкафове или горните шкафове могат да осигурят лесен достъп до кухненски прибори и зърнени храни.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Apartamento Pequeno (@apartamentopequeno)

7. Мебелно осветление

Мебелното осветление, включително чекмеджета, шкафове, гардероби и други предмети за съхранение, е не само декоративно, но и функционално. Може да осветява рафтове и чекмеджета, да прави предметите по-видими и достъпни и да създава по-ярка и привлекателна атмосфера. Подходящото осветление ще създаде по-топла и по-удобна среда, както и ще подобри видимостта и ще намали безпорядъка.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Dana Wolter Interiors, Inc (@danawolterinteriors)

8. Огледални повърхности на шкафовете

Огледалните повърхности на шкафовете могат да бъдат чудесен начин за подобряване на естетиката на малък апартамент. Огледалата правят пространството да се чувства по-голямо и по-светло, особено в апартаменти, които може да се чувстват тесни и малки. В допълнение, наличието на огледало вътре в шкафа ви позволява да увеличите максимално осветеността на стаята и да подобрите видимостта на предметите вътре. Отражението на светлината също създава усещане за дълбочина и измерение на пространството, което го кара да изглежда по-голямо и много по-дълбоко.

9. Плот в банята

Използвайки плот, съчетаващ мивка и пералня, можете да постигнете не само естетичен външен вид, но и функционално използване на пространството. По този начин можете да съхранявате козметика, аксесоари. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...