Къде да съхранявате детски играчки и вещи

5 съвета и няколко хитри примера

285

 

Най-пищните детски стаиРазкош като за кралско бебе

Редът в детската стая е това, за което мечтаят много родители. Но често това се оказва невъзможна мисия, защото детето расте, а апартаментът постепенно се изпълва с детски рисунки, книги и играчки. Дори то да има собствена стая, тя ще трябва да бъде обзаведена с допълнителни системи за съхранение. А за да събудите интерес към почистването и да направите интериора уникален, подходете към този процес творчески.

1. Слинг -  рафтове за книги
Разглеждането на книги и цветни илюстрации към приказките е едно от най-любимите занимания на малките деца. Понякога има толкова много книги, че един или повече рафтове за книги не са достатъчни.

Детска стая за три децаТри легла в една стая – възможно е

Помощници в този случай могат да бъдат слинг-рафтове за книги. Можете да ги направите сами или да закупите готови, като най-добре е да ги монтирате  на ниво, удобно за детето. 

Това ще развие в детето внимателно отношение към книгите и ще го привикне към ред.

2. Използвайте вратата
Оригинален и успешен начин за съхранение на нещата по отношение на спестяване на пространство е използването на вратата. За да направите това, просто сложете няколко куки за дрехи на вратата и окачете текстилни торбички с играчки върху тях. Можете също да зашиете текстилни джобове за съхранение на дребни неща или да закупите готови органайзери на вратата.

 

3. Кът за творчество
Всяко дете обича да твори - рисува, строи, изрязва апликации, лепи и прави нещо със собствените си ръце. Но колко деца ще искат да събират след това своите творчески инструменти?

 

Затова помислете за стена, на която са окачени кофички с моливи и пастели. Покрийте яс тапет или го боядисайте с ефект на дъска. 

4. Отворени шкафове и рафтове
В допълнение към затворени шкафове или чекмеджета е препоръчително да използвате отворени рафтове, стелажи и шкафове в детската стая. Направете някои от рафтовете достъпни за детето, за да може винаги да вземе любимата си играчка и да я върне обратно. 

Също така е препоръчително да направите няколко рафта на ниво, недостъпно за детето, за да поставите играчки, които все още не са подходящи за него.

5. Кошници и кутии за съхранение

Големи помощници, когато става дума за реда в детската стая са кошници (плетени или платнени ) и пластмасови кутии за съхранение на вещи. За да разнообразите интериора и да привлечете вниманието на детето към почистването, изберете ярки модели - червени, жълти, зелени, сини. Психолозите казват, че децата стават по-организирани, когато жълтият цвят присъства в стаята.

Поставете конструктора, кубчетата, количките в контейнери, а меките играчки и онези предмети, които детето най-често използва в кошници, за да може бебето винаги бързо да намери нещото, от което се нуждае.

Как да направим мечтаната детска стаяПредлагаме ви няколко съвета как да го постигнете
Сподели: