ИКЕА представя последните тенденции в сферата на дизайна

Започва четвъртото издание на Democratic Design Days 2017

475

Между 7-8 юни централата на ИКЕА в Елмхулт, Швеция, отваря широко врати за публика от цял свят. Четвъртото издание на Democratic Design Days 2017, едно от най-важните събития в календара на компанията, представя последните тенденции в сферата на дизайна, предстоящите колаборации на ИКЕА с водещи професионалисти от различни браншове, най-новите колекции в каталога на компанията, които тепърва ще стигнат да магазините, творческите процеси около създаването на самите продукти, технологични иновации, както и прототипи, които все още са в разработка.

 

Представител на Idei.bg ще бъде част от събитието, което дава възможност на читателите да научат за последните новости в колекциите на световната компания.

В рамките на Democratic Design Days 2017 ексклузивно ще бъдат представени и няколко съвместни проекта на ИКЕА с топ дизайнери от света на модата. Най-важните акценти на събитието могат да бъдат проследени на живо на 7-ми юни от 16:30 на ikea.today/ddd.

“През тази година сме насочили нашето любопитство и енергия към създаване на дизайн за сетивата. Какви са на вкус нещата, как изглеждат, как ухаят или какъв звук издават?” – споделя „тайни от кухнята“ на ИКЕА главният дизайнер Маркус Енгман - „Democratic Design Days 2017 е израз на желанието ни за повече прозрачност. Каним хората зад кулисите на компанията, за да покажем какво правим и как го правим. През 2017 г. дизайнерите, водени от вроденото си любопитство, ще докажат, че продуктът е повече от продукт и всичко опира до творческия процес - какво изследват, как стигат до него, с кого и за кого го правят.“

По време на Democratic Design Days 2017 екипите на ИКЕА дават яснота върху целия процес по разработване на продуктите - от началната идея до самото производство във фабриката. В рамките на събитието дизайнерите представят своите концепции за бъдещето на обществото, планетата и начините на живот.

През 2017 г. ИКЕА представя и новите си идеи за демократичен дизайн - добър дизайн за много хора,  като тази година ще бъде демонстрирана и отворена платформа, която ще позволи обмен на идеи и информация с потребителите. Платформата ще даде възможност да бъдат създавани продукти, вдъхновени от ежедневните нужди на хората от цял свят.

 

Сподели: