Чист и свеж въздух в стаята – с Daikin мисията е възможна

В мисията за чист въздух у дома се включват новите технологии в климатичната ...

815

Знаете ли, че въздухът в затворените помещения вкъщи или в офиса може да бъде дори по-замърсен от въздуха навън?! Това е така, защото съществуват множество замърсители, за които дори не си даваме сметка. Такива са примерно някои от мебелите от пресована дървесина или килимите, които внесени нови в помещението отделят формалдехид. Други замърсители могат да бъдат летливите химикали от почистващите препарати или използваните бои за стените. Голяма част от замърсителите се пренасят отвън като полените, бактериите и вирусите. Всички те заедно с домашния прах и акарите водят до все по-честа поява на алергии сред хората и редица заболявания.

Освен редовното проветряване и почистване на помещенията в мисията за чист въздух се включват новите технологии в климатичната техника. Например в новата гама климатици на Daikin част от уредите имат вградена технология за пречистване на въздуха Flash Streamer, която премахва вируси, плесени и алергени.

Климатикът Ururu Sarara има функция, която осигурява свеж външен въздух в стаята при желаната температура без никакви топлинни загуби. Уредът притежава самопочистващ се филтър, който събира прах и фини частици, а чрез технологията Flash Streamer автоматично се разграждат миризми, вируси и бактерии. Освен пречистване на въздуха Ururu Sarara отстранява излишната влага от стаята през лятото или вкарва отвън необходимото количество латентна влага през зимата, като поддържа постоянно равномерна температура и с много по-малко усилия допринася за вашата комфортна атмосфера през всички сезони.

Климатикът Daikin Emura осигурява високо качество на въздуха в помещенията благодарение на фотокаталитичния филтър от титаниев апатит, нов сребърен филтър за премахване на алергени и филтър за пречистване на въздуха. Интелигентната технология за пречистване на въздуха и съвършен комфорт се съчетава перфектно с изчистения, минималистичен и изящен дизайн на Daikin Emura. Вграденият сензор за движение Интелигентно око за две зони знае къде точно се намирате в стаята и насочва въздушния поток встрани от вас, за да не усещате движението на въздуха по кожата си. Интелигентното око превключва системата на енергоспестяващ режим,  когато излезете от стаята и възстановява първоначалните настройки, когато се върнете отново.

Климатикът FTXM-M на Daikin осигурява по-свеж и по-чист въздух с контролиран комфорт и енергийна ефективност до клас А+++. FTXM-M на Daikin създава здравословен климат и разпределя въздуха в помещението без да ви смущава. Въздухът преминава през фотокаталитичния пречистващ филтър, който разгражда миризмите, след което технологията Flash Streamer унищожава всички вируси, плесени и алергени. Триизмерният въздушен поток завърта въздуха както вертикално, така и хоризонтално, като го разпределя равномерно в цялата стая така че да достигне ъглите дори и в по-големи помещения. За допълнителен комфорт сензорът Интелигентно око за две зони следи вашето местоположение и насочва въздуха встрани.

Дишането на чист въздух е една от радостите на живота и със сигурност е основна полза за здравето, затова Daikin създават два модела въздухопречистватели, удобни за ползване във всяка стая, от кухнята до спалнята. Благодарение на компактните им размери те са лесно преносими там, където са ви нужни.

Въздухопречиствателите на Daikin филтрират твърди частици, алергени и неприятни миризми чрез 6-степенна система за пречистване. Технологията Flash Streamer за стримерен (плазмен) разряд атакува вирусите, бактериите и опасните химически вещества чрез мощно разреждане на поток от електрони, като по този начин разгражда и разбива техните повърхностни протеини, след което те се унищожават чрез окисляване. Прахът и полените се абсорбират от електростатичен филтър, фотокаталитичният филтър с титанов апатит улавя бактерии и вируси, а формалдехитът и миризмите се разграждат от обезмирисяващ каталитичен филтър.

Въздухопречиствателят Ururu на Daikin има допълнителна функция за овлажняване на въздуха, чрез която се отстраняват негативните ефекти на сухия въздух през зимата. Тази полезна функция на овлажняване – наречена „Ururu“ на японски е в резултат на уникален вграден елемент за овлажняване във външното тяло, който абсорбира влагата от външния въздух и го изпраща към вътрешното тяло. Подсистемата на Ururu за овлажняване доставя 450ml/h вода, необходими за цялостно овлажняване на голяма всекидневна. За разлика от стандартните овлажнители, това вътрешно тяло няма водосъдържател, а използва влагата от външния въздух, като тази функция елеминира тревожния растеж на бактерии и други микроорганизми.

Уредите на Daikin са разработени така, че да се грижат за вас и да ви осигурят превъзходен комфорт. Те комбинират най-модерните технологии, като предлагат висока енергийна ефективност и грижа за опазване на околната среда. 

Вижте повече на www.daikin.bg

Сподели: