9 интериорни детайли, които говорят за лошия вкус на собственика

Махнете ги 

2038

Колкото по-възрастен човек става, толкова по-внимателно започва да се отнася към това, което купува за дома си. Нещата, които са уместни на 18 години, например плакати, на 30 години вече ще изглеждат не на място. Вижте от какво да се откажете, за да създадете дом, който да не говори за лош вкус.

11 комфортни спални за всеки вкусХармония в стаята за почивка

1. Пластмасови мебели

Най-грубите грешки в дизайна, които са проява на лош вкусНе ги правете у дома

Мислите си, че е нормално пластмасовите мебели да бъдат само в градината. Но за някои хора те са допустими и в кухнята или във всекидневната. Истината е, че евтините столове, маси, табуретки от пластмаса за секунда превръщат уютен интериор в аналог на някакво крайпътно кафене.

2. Бели осветителни тела

Противно на общоприетото схващане, белите подови лампи, абажурите и лампите не изглеждат модерни и стилни, а евтини. Външният вид обаче не е единственият недостатък. Експертите твърдят, че белите лампи и светлина подчертават недостатъците на интериора. Затова е по – добре да изберете лампи с мек топъл блясък. Това не само ще направи околната среда визуално по-красива, но ще създаде и уют в стаите.

3. Плакати

В юношеска възраст единствената декорация в стаята са плакати с изображението на любимите ви певци и актьори. И ако на възраст 15-18 те изглеждат подходящи, тогава на възраст 25-30 те показват лошия вкус. Има две решения на проблема – сложете стилни винтидж плакати, които идеално се вписват във вашия интериор, или заложете на по-класически декор, например картини.

4. Съдове за еднократна употреба

Колкото и да мразите да миете чинии, е недопустимо да сервирате в съдове за еднократна употреба. Няма по – хубаво нещо от керамичните чинии и купи, дори да са бели.

5. Безвкусни рамки за снимки

В детството и юношеството приятелите много често си подаряват рамки за снимки с надписи: „Най-добър приятел“, „Най-красив“, „Обичам те“. Те изглеждат готини, но до момента, в който пораснете. След това сложете изчистени модели, които да контрастират на интериора.

6. Стойка за телевизор

Днешните модели телевизори позволяват много гъвкавост – може да го закачите на стената, да спуснете от тавана или да сложите на секцията.  При всички положения това е много по – добро решение спрямо старомодните телевизионни стойки.

отървете отдавна.

7. Сгъваем диван вместо легло

Освен ако не живеете в много малко жилище, с изключително ограничена площ, няма причина да не сложите удобна спалня. Иначе сгъваемият диван е перфектен за гостите, които остават да преспят в дома ви.

 

 

7 неща в интериора, които ще ви накарат да се усъмните в добрия вкус на собственицитеЛукс или кич?
Сподели: