6 стилни начина внесете изкуствен камък в интериора

Той променя всичко 

6038

Изкуственият камък е чудесен материал за интериора на дома и може да се използва за множество стилове. С него може да направите оригинална декорация на апартамента, дори и с малък бюджет. Основното е да изберете правилната декоративна визия и да решите къде да я поставите.

Вани от камък17 много стилни вани

При създаването на дизайн е важно да се вземат предвид стилът на стаята, нейният размер и осветление, изборът на цветовата схема и фрагментарното използване на облицовката. Изкуственият камък изглежда най-хармонично в комбинация с други материали. Не забравяйте, че облицовката е декорът на стаята, който не трябва визуално да намалява или засенчва пространството, а да го подчертава.

Ето как може да го включите в интериора:

10 направи си сам декорация с камъчета за двораКрасиви предложения за нов облик на градината  

 1. Врата

Големи блокове от камък са подходящи за тази област. Входът, украсен с него, контрастира хармонично със светлия фон на стените и поставя акценти. Изкуственият камък изпълнява не само декоративна, но и защитна функция, тъй като предпазва вратата от износване.

 

2. Под

Гладък лъскав мрамор се използва за подови настилки в коридора, хола или банята. Обикновено се монтира върху система за "топъл под", тъй като има хидроизолационни свойства.

 

3. Арка

Арковата конструкция помага за визуално разширяване на пространството, зониране на стаята и създаване на един стил в нея. Важно е декоративното покритие на арката да е в хармония с цвета на стените или, при друг вариант, да е в контраст. Идеалното решение е композиция от три елемента: арки, ниши и прозорци.

4. Коридор

Ако постоянно докосвате стените в коридора и те винаги са замърсени, покрийте повърхността с изкуствен камък. Отличен вариант е да го сложите по едната стена или на по-голямата част от нея изцяло и да поставите квадратчета или ивици камък от другата страна.

5. Кухня

Чудесен вариант за декориране на кухненския гръб е да го покриете с изкуствен камък. Материалът ще предпази стената от мръсотия и висока влажност, допълвайки интериора. В допълнение, така визуално ще разшири стаята. Белият лъскав камък е подходящ за светъл интериор, а естествените нюанси ще добавят уют в стаята.

 

6. Детска стая

Материалът е подходящ дори за детска стая. С помощта на изкуствена облицовка можете да пресъздадете приказни пейзажи със замъци, кули и цели градове. Не забравяйте да изберете материали с гладка повърхност, които са напълно безопасни за деца. Можете също така да добавите малки каменни композиции в цялата стая, за да създадете сплотен външен вид.

 

Идеи за декорация с речни камъчетаЛесни и ефектни декорации
Сподели: