6 неща, от които не се нуждаете у дома

Изхвърлете ненужните аксесоари или ги заменете със съвременни и семпли алтерн...

4935

Покривало и килим в тоалетната

Никой не се нуждае от тези аксесоари в тоалетната. Първо те нямат никакво реално приложение, а освен това не дават уют. Това, което може да постигнете са само повече микроби, които се събират по плата и повече пране. Ако искате да привлечете вниманието в тоалетната, направете го с атрактивна седалка, а не с покривало.

Много рамки за снимки

Обикновено многото рамки висят на стената или са наредени върху някой шкаф. Знаем, че семейните снимки са важни и голяма част от тях имат сантиментална стойност, но съветът ни е да изберете любимите и да ги сложите в красиви рамки. Създайте стена – галерия на подходящо място само с наистина ценните фотоси.

Старомодни пердета

Сигурно ще се изненадате да разберете, че някои стаи не се нуждаят от пердета. Има много причини, поради които може да се лишите от тях. Например живеете в дом с прекрасна гледка и хубава дървена дограма, която няма нужда да бъде скривана. Или пък живеет на място, където няма нужда да се криете зад пердета. И накрая – обърнете внимание на вашите завеси – дали не са вече избелели, дали не са старомодни или твърде къси? Свалете ги и се насладете на гледката навън или поне ги заменете с красиви и ефектни щори. 

Много вази за цветя

Защо са ви толкова много вази за цветя. Заложете на 3-4 красиви и стойностни с различна големина. А ако държите да имате уникална ваза, боядисайте бутилка (например от мляко) в цветове по избор.

Изкуствени цветя

Има много малко изкуствени цветя, които са добри за декорация, но в повечето случаи не са препоръчителни. Единственото, което може да постигнете е да си докарата повече прах. Освен това всяка стая се нуждае от живи растения, затова заложете на тях.

Прекалено много дрънкулки

Аксесоарите са страхотни и важни, защото дават  индивидуалност, но когато са в повече се получава претрупване. Реално няма нужда да излагате всичко на показ. Следвайте правилото да не слагате аксесоари на всяка повърхност, а само на мебели с по-голям мащаб. 

Сподели: