6 начина да съхранявате тенджери и тигани, за да не се повредят

За да се радвате на здрави съдове

526

Когато  имаме ограничено пространство и малко шкафове, но обичаме да готвим и купуваме какви ли не съдове, съхранението им се превръща в проблем. Знаете, че ако тиганите и тенджерите не се съхраняват правилно, може да се увредят – да се нарани покритието им, да се ожулят или изкривят. Ето защо се налага да бъдем креативни и да намираме и по – нетрадиционни начини за тяхната подредба. Но без да пренебрегваме вида на стаята.

4 лесни начина да премахнете загорялата храна от тигани и тавиВъзможно е с подръчни средства

Вижте няколко идеи за съхранение, които ще ви помогнат в планирането на пространството.

Телескопични пръчки

Маса с място за съхранение Една многофункционална мебел, подходяща за всеки дом или офис

Те са сред най-универсалните инструменти за организация, които могат да се използват във всяка част на дома - банята, спалнята, прозорците и кухнята. В кухнята инсталирайте пръчките вертикално в шкафовете си, така че да можете да държите тиганите и дъските за рязане в изправено положение.

Закачете куки

Ако дръжките на тенджерите и тиганите имат тесен отвор, закачете ги на кукички, които може са се закачат на пръчка, монтирана за стената. най – удобни за целта за S-образни куки. На тях може да закачите и черпаци и шпатули.

Инсталирайте ги близо до вашата печка или зоната за готвене, за да са лесно достъпни.

Пегборд

Той е чудесен не само за работилницата или гаража, но и за кухнята. На него може да закачите кукички или рафт с малки подправки. Може също да сложите малка кошница, в която да държите дребни аксесоари.

Стойка

Ако имате малко повече площ в кухнята, защо да не сложите стойка за тенджерите и тиганите? Тук може да съхранявате и малки уреди, съдове, чинии, купи, шпатули…. Това е чудесен избор за всички, които предпочитат отворените рафтове пред шкафовете и чекмеджетата.

Издърпващ се органайзер

Отървете се от разхвърляните чекмеджета, като инсталирате издърпващ органайзер! Той ще ви избави от необходимостта да ровите в шкафа, когато се нуждаете от тенджера или тиган.

Подложки

Ако нямате алтернатива и трябва да държите тиганите един в друг, слагайте помежду им кърпи или хартиени салфетки. Така те няма да се надраскат или повредят.

Както всяка стая в къщата, най-лесният начин да поддържате кухнята чиста и организирана, дори ако имате много неща, е да се уверите, че имате определено място за съхранение на всички тях. Мислете къде ще сложите новата придобивка преди да я купите, дали наистина се нуждаете от нея и дали не е добре да изхвърлите някоя стара. 

Идеи за съхранение в кухнята (част 1)Не е нужно да плащате много пари, за да имате красиво организирана кухня. Предлагаме ви достъпни предложения за съхранение, с които ще спетите и ще имате винаги подредена кухня
Сподели: