5 остарели интериорни навика, които ще направят дома ви да изглежда по-тесен

5 остарели интериорни навика, които ще направят дома ви да изглежда по-тесен

Tози материал ще бъде полезен за всички, които живеят в малки жилища. Как стаите да не изглеждат още по-малки, отколкото са? Възможно е. Просто трябва да премахнете тези пет старомодни интериорни тенденции.

Перфектно обзаведен апартамент

Един апартамент, който изглежда прекалено малък, за да бъде удобен на теория, на практика предлага достатъчно простра...

28/08/2015

1. Боядисване на стените в тъмно

Тъмните цветове привличат погледа навътре, карайки малкото пространство да се чувства тясно. Излъжете окото, за да направите стаите си да изглеждат по-големи и по-широки, като боядисате всички стени в неутрални, светли или земни тонове, така че да се слеят безпроблемно и да изглеждат възможно най-просторни.

Идеи за обзавеждане на спалнята

Всеки има различен вкус – някои харесват модерното излъчване, други класиката. Едни залагaт на минималистичния ...

06/04/2016

2. Обемни мебели

Обемните мебели могат да накарат пространството да се почувства по-малко и неудобно. Интериорните дизайнери вярват, че най-често срещаната грешка на собствениците е да натъпчат твърде много мебели в малка стая. Малките пространства трябва да изпълняват множество функции като сън, почивка, работа и хранене, но добавянето на мебели за всяка задача може бързо да претовари стаята и да я направи да изглежда много по-малка, отколкото е в действителност.

3. Затрупване на стените

Всички сме били в жилища, служещи за музеи... И понякога живеем в такива! Стенната галерия у дома може да изглежда елегантна, но определено работи по-добре в по-големи пространства. Когато къщата има ниски тавани, твърде много неща по стените могат да направят стаята визуално (и физически!) тясна. За да избегнете това, плоските рафтове от пода до тавана могат да направят стаята да изглежда по-голяма и да създадат допълнително място за съхранение на всички ваши любими снимки.

4. Твърде много нюанси и щампи

Играта с нюанси и шарки може да направи всяко пространство още по-малко. Важно е да използвате успокояващи и неутрални цветове, за да направите малките пространства да изглеждат по-големи. Разбира се, не ви предлагаме да живеете в бежова къща или спешно да преминете към сканди стил. Но експертите по интериора съветват да използвате пестеливо цветовете и шарките, ако искате стаята да изглежда по-просторна.

5. Килими, килими, килими…

Килимите могат да бъдат важен елемент от дизайна, но те трябва да бъдат избрани внимателно и пестеливо, за да се постигне правилният ефект. Ярко оцветените шарени килими могат да направят малките стаи още по-малки, докато по-простите, неутрални едноцветни килими могат да създадат визуално усещане за простор в стаята. И избягвайте да поставяте множество килими с различни размери в една стая.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...