12 забавни и функционални кухненски аксесоара

Които може да купите от големите онлайн магазини  

1188

Освен удобна и функционална, кухнята трябва да бъде и забавна. А какъв по – лесен начин да внесем доза хумор, ако не с няколко весели и хитри аксесоара. Тя няма да ви помогнат да станете по – добър готвач, но за сметка на това ще носят настроение.

Нож за диня/ пъпеш

 

Този инструмент не само ви позволява да изрежете плода бързо (и лесно!), но също така ще имате перфектното парче, което означава, че вашата плодова салата ще бъде кралицата на лятото.

Отцедник с клипс

Можете да го прикрепите към тенджера или купа, за да излеете водата или отделите мазнина, например.

Охладител за вино

Ако отваряте бутилка вино и трябва да го охладите бързо, този чилър е отговорът. Просто го извадете от хладилника и го сложете на бутилката.

Магнитна ръкавица за съдове

Освен, че с нея може да вадите горещите съдове от фурната, на тях има и магнит, за да ги закрепите за фурната и да са винаги под ръка.

Вилици за обескостяване

С тези вълчи лапи няма да ви се опре нито едно парче месо.

Хигиенни щипки

Нямате нужда от подложка, ако имате тези щипки. Благодарение на извитата си основа, те няма да докосват плота.

Лимоноизтисквачка с място за семки

Ако досега, изтисквайки лимона за рибата, семките попадаха в храната, сега проблемът ви ще бъде решен с този иновативен уред.

Чаша за чай

Пакетчетата за чай са много досадни. Точно когато искате да се отпуснете и да се насладите на топлата напитка, трябва да станете, за да го изхвърлите. Но не и с тази чаша, в която само я слагате отстрани.

Дъска за рязане чемедже

За всеки продукт, който режете ще имате отделна подложка, а здравата дъска отдолу ви гарантира, че имате стабилна основа.

Лъжица за кисели краставички

Любителите на киселите краставички знаят онова чувство, когато бръкнат в бурканчето. Сега си имате специлна щипка, с която може да ги хващате.

Самооразмеряваща се мерителна купа

Вместо да използвате ножа, за да измерите една пълна равна чаша брашно, с тази мерителна кана, ще може да определите точното количество.

Многофункционален инструмент за плодове и зеленчуци

Този зеленчукообразен инструмент включва месомелачка, лимонова изтисквачка, лъжица за авокадо, нож за цитруси, резачка за ябълки, ренде и това е всичко в едно.

Сподели: