3 лесни рецепти за неделна закуска

3 лесни рецепти за неделна закуска
Източник: freepik.com

Неделя сутрин ( и не само) е идеалното време да се поглезите с вкусна и лесна закуска. Ето три нестандартни рецепти, които ще внесат разнообразие и уют във вашия ден.

5 грешки със закуската, които саботират отслабването

Всеки знае, че закуската е най - важното хранене за деня. Тя може да бъде празник за душата сутрин, преди работа, удв...

13/05/2020

1. Печени яйца в авокадо

3 лесни рецепти за неделна закуска

Тази закуска е не само вкусна, но и много здравословна.

Три закуски за бързо влизане във форма

Когато сме на работа закуската може да бъде табу. Или да е вафла, кроасан, кексче от кафето....Но когато говорим за з...

30/05/2020

Необходими продукти:

2 големи узрели авокадо

4 яйца

Сол и черен пипер на вкус

1/2 ч.л. червен пипер

Нарязан пресен магданоз или кориандър

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180°C. Разрежете авокадото наполовина. Издълбайте малко от вътрешността, за да направите място за яйцето. Поставете авокадото в тавичка и внимателно счупете яйце във всяка половинка. Поръсете със сол, черен пипер и червен пипер. Печете 12-15 минути или докато яйцата се стегнат. Поръсете с пресен магданоз и сервирайте.

2. Палачинки с кокосово брашно и боровинки

3 лесни рецепти за неделна закуска

Ако търсите по-лека алтернатива на традиционните палачинки, тази рецепта е идеална.

Необходими продукти:

1/2 чаша кокосово брашно

4 яйца

1/2 чаша кокосово мляко

1 с.л. мед

1 ч.л. бакпулвер

1/2 чаша пресни или замразени боровинки

1 ч.л. ванилов екстракт

Начин на приготвяне:

В купа разбийте яйцата, кокосовото мляко, меда и ванилията. Добавете кокосовото брашно и бакпулвера и разбъркайте добре. Внимателно добавете боровинките към сместа. Загрейте тиган с малко кокосово масло и изсипвайте малки порции от сместа. Печете до златисто от двете страни. Сервирайте с мед или кленов сироп.

3. Класически френски тост

3 лесни рецепти за неделна закуска

Френският тост е класика, която винаги е добра идея за закуска.

Необходими продукти:

4 филии хляб

2 яйца

1/2 чаша прясно мляко

1 с.л. захар

1 ч.л. ванилия

1/2 ч.л. канела

Масло за пържене

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата, млякото, захарта, ванилията и канелата в купа. Потопете всяка филия в сместа и я оставете да попие добре. Загрейте тиган с масло и изпържете филиите до златисто. Поднесете с пудра захар, плодове или мед.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...