В кухнята прекарваме много време, но с няколко хитри трика можете да улесните ежедневните си задачи и да спестите усилия. Представяме ви 13 доказани кухненски хака, които ще направят готвенето и почистването по-ефективни и приятни!

Всички водим забързан начин на живот и времето не стига за нищо. Ето защо всеки трик, който ни помага да пестим време...
02/04/20191. Спасете пресолената супа
Ако супата е станала прекалено солена, добавете обелен картоф. Той ще абсорбира излишната сол и ще подобри вкуса на ястието.
2. Справете се с прегорелия ориз
Ако оризът на дъното на тенджерата е загорял, поставете парче бял хляб върху него за 5-10 минути. Хлябът ще извлече неприятния аромат и ще запази останалата част от ориза вкусна.

Използвайте празна бутилка от вода, за да отделите белтъците от жълтъците Счупете яйце в плитка купа, след което х...
09/01/20203. Перфектни пуканки
За да намалите броя на непуканите зрънца, накиснете ги във вода за 10 минути преди приготвяне. Това ще увеличи количеството пара и ще гарантира повече напълно изпечени пуканки.
4. Предотвратете поникването на картофите
Поставете ябълка в торбата с картофи – така ще се забави процеса на покълване и ще ги запази свежи по-дълго.
5. По-бързо размразяване на месо
Полейте месото с бял оцет – той ще понижи точката на замръзване и ще ускори размразяването. Освен това ще омекоти месото.
6. Лесно премахване на мазнина от супи
Увийте няколко кубчета лед в хартиена салфетка и ги прокарайте по повърхността на супата. Ледената температура ще накара мазнината да се втвърди, което улеснява отстраняването ѝ.
7. Сгъстяване на сосове
Ако сосът е прекалено течен, поставете кора за лазаня в него. Тя ще абсорбира излишната течност, без да променя вкуса.
8. Сладолед без ледени кристали
Поставете парче восъчна хартия директно върху повърхността на сладоледа преди да затворите кутията. Това ще предотврати образуването на ледени кристали.
9. Лесно извадете кекс от формата
Поставете формата с прясно изпечения кекс върху влажна кърпа за няколко минути, след което я обърнете – тя ще се отдели лесно от формата.
10. Бързо затопляне на яйца и масло за печене
Поставете яйцата и твърдото, но увито във филио масло в купа с топла вода за 5 минути, за да достигнат стайна температура по-бързо.
11. Без обръщане при печене
За равномерно изпичане на картофи и зеленчуци, предварително загрейте тавата, преди да сложите продуктите.
12. Удобно съхранение на остатъци
Използвайте шапки за душ вместо фолио върху чиниите с останала храна – те са удобни, лесни за поставяне и многократни за употреба.
13. По-лесно използване на фолио
Съхранявайте ролката с фолио в хладилника. Така ще бъде по-малко лепкаво и по-лесно за използване.