Ще се влюбите в тези малки къщички

Ще се влюбите в тези малки къщички

Преди време звездата от Mad Man Винсент Картайзер решава да живее в по-малък дом и се премества в тази къща от около 54 кв. метра. Подвижните пердета осигуряват необходимата уединеност, но истинският диамант в този дом е огромното легло, което слиза от тавана. Система, която контролира падащото легло, представлява сложен хардуер, състоящ се от 136 кг стомана, скрит в гардероба на Картайзер.

В Тексас предпочитанията към големите пространства са големи. Въпреки това има високо търсене на малки и уютни апартаменти. Ако погледнем към уникалния микрокомплекс, дело на JHP Architecture / Urban Design, то потребността от миниатюрни домове е национална тенденция.Тази къща в Сан Франциско изглежда напълно типично: характерен шкаф за обувки с много тесни пространства и големи прозорци, които да позволяват наблюдение на заобикалящата среда. Малкият размер на дома вдъхновява собственика да вгради гардероба в дизайна на основната спалня.

Отвореното планиране превръща това студио-апартамент в Копенхаген в по-голямо пространство. Пред очите си виждате площ от 23 кв.метра. Прозрачните завеси успешно играят ролята на граница между различните зони в дома, осигурявайки необходимата уединеност.  Също толкова успешно прикриват пералнята и сушилнята.

Този апартамент от 52 кв. метра функционира подобно на интериора в малка яхта: той е ефикасен, адаптивен и изключително функционален. Освен това изглежда на високо ниво. Тук ви очаква място за всяка една вещ, като отсъстват излишни детайли. Минималистичният стил включва маса, която служи като трапеза и офис бюро. Шкафовете встрани съхраняват необходимите вещи за оптимално удобство на собственика.

Този апартамент в Тел Авив е разположен върху 55 кв. метра. Собствениците му се радват на две спални, една баня, една тоалетна за гости и отворен балкон. За тази основна спалня всеки сантиметър е бил от значение. На стъклото е възложена тежката задача да зонира пространството, тъй като не отнема излишно място. Освен това прави стаята по-голяма на вид. Пердетата пък придават повече уединеност, когато се налага.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...