Лесни начини да направите спалнята си като висок клас хотел

Всичко е въпрос на няколко трика

1378

Високият клас хотели знаят как да ви накарат да се почувствате най-добре и да посрещнете следващия ден освежени. Но не всеки може да си позволи да прекара нощ в луксозен хотел. Тогава защо да не пренесем това сладко удовлетворение в собствената си спалня?

Вижте няколко бюджетни съвета, с които може да превърнете всяка спалня в във Four Seasons.

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

1. Почистете и подредете

Първото нещо, което трябва да направите е да почистите и подредите. Мислете за стратегията на Кон Мари и действайте. Това, което прави повечето хотелски стаи толкова спокойни, е фактът, че в тях няма нищо - особено лични вещи. Мръсното пране, купчинките дрехи, наполовина празни чаши вода. Изхвърлете ги! Те нямат място там.

2. По малко възглавници

В никой висок клас хотел няма да видите купища с възглавници на леглото. Оставете само тези, които са ви необходими. Ако смятате, че така изглежда много голо, добавете една – две декоративни възглавници.

3. Оправете леглото си

Оправянето на леглото е най-добрата стъпка към подредената спалня. Дори да сложите отгоре само покривало, ще видите ефекта веднага.

4. Кът за четене

Повечето хотелски стаи са само една стая, което означава, че те трябва да изпълняват много задачи – бюро, маса, място за разговори. Докато кът за четене може да изглежда противоположно на # 1 (почистване), ако е правилно организиран може да добави уют и топлина.

5. Закачете затъмняващи завеси

Има многобройни проучвания, които доказват, че светлината влияе върху качеството на съня ви. Но ако инвестирате в блекаут завеси, ще си осигурите спокоен сутрешен сън, без да се будите от пронизващите слънчеви лъчи.

6. Лесно достъпни ключове за нощно осветление

Никой не иска да става от леглото, за да изключи светлината, преди да заспи. Всеки добър хотел (и дори лошите) знаят, че ключовете за светлините трябва да са точно до леглото, за да може да ги достигнете с ръка.

7. Сложете алармен часовник

Може да изглежда архаично да имате алармен часовник в наши дни, но нашите смартфони водят до много смущения. Като са наблизо, не само ще ви накара да сте постоянно нащрек за мейли или прозвънявания, но и може да се изкушите да ровите в него.

Сподели: