Как дизайнерите декорират спалните си

Как дизайнерите декорират спалните си

Топъл интериор на спалня с атмосферата на американския юг

Тази спалня е в нормален панелен апартамент. Спалнята изглежда топла, уютна и оригинална. Стените и таванът са боядисани в един тон - пясъчно жълто. Самата дизайнерка характеризира интериора на спалнята като "в духа на уютен южен bed&breakfast".

Картината над дивана също е донесена от пътуване до Америка. И в същото време има място за антики. Фотьойл към масата срещу дивана е антика от 19 век.

С една дума, интериорът е "лек", наистина топъл и южняшки.  

Бяла спалня под покрива

Архитекти проектираха този малък апартамент на таванския етаж на къща за тяхното семейство. Първоначалната площ е увеличена чрез организиране на мецанин , в който се помещават спалня и малка детска зона. Интериорът на това пространство е толкова лаконичен, колкото и в целия апартамент. Бели, сиви цветове, пълен минимализъм - почти никакъв декор, ненужни неща, никакви ярки акценти. Леглото е подиум с матрак, а само скрин допълва декора на спалнята. В детския кът има креватче и стелаж с играчки.

Малка спалня с етнически мотиви

За да подчертаят отделна спалня, дизайнерите направиха преустройство - "взимат" част от кухненската част и правят стаята малка.

Стилът се оказа модерно пространство с етнически мотиви - декорът на стената, формата на нощните шкафчета, щампата върху възглавницата. По принцип гамата е неутрална: светли стени и на техния фон - графични тъмни мебели и лампи.

Кът за спане в малко студио

В студиото си дизайнерът прави зоните отделени една от друга само с помощта на мебели. Но от входа зоната за спане, която е представена от подиум и матрак, все още не се вижда, което я прави по-уединена. Подиумът е отделен от кухнята и хола с ниска преграда. Това е чудесен пример за зониране и как дори на малък кадър можете да организирате пълноценно място за спане, за да не се задоволявате със сгъваем диван.

Мини спалня зад стъклена преграда

Апартаментът трябва да има две стаи, но дизайнерката прави малка реконструкция, за да разпредели отделна спалня, да запази детската стая и кухнята-всекидневна. Така спалнята се оказва малка, тя е отделена от дневната със стъклена преграда със завеса, но това е достатъчно - семейството обича да прекарва свободното си време в общата част.

 

Интериорът използва зелен нюанс на боята по стените, успокояващ и не банален. А стената зад главата на леглото е украсена с акцентен тапет - флорален принт на син фон. Декорът и текстилът допълват композицията.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...