Къде да съберем всички дрехи и обувки в малката спалня?

7 начина да имаме повече място тук  

4591

Постоянно повтаряме как трябва да се отървем от всичко ненужно и излишно, да освободим домовете и съзнанието си от старите вещи и мисли, от всичко, което ни носи негативни емоции или не ни дава повод за усмивка. Но все пак има неща, без които не можем. Ние сме хора, всеки със своите нужди и изисквания, живеем в материален свят и сме заобиколени от безброй изкушения.

Какво да правим обаче, когато имаме много малко място за съхранение? Търсим начини да „разширим“ стаята, но и да не губи тя от чара и комфорта си. Ето няколко идеи за спалнята, които няма как да не се харесат на всеки, който има купища дрехи и обувки.

1. Максимизирайте мястото под леглото и го скрийте

Експертите на Фън Шуй вероятно ще се противопоставят на идеята да държите вещи под леглото, но това е един от най-ефикасните и лесни начини да добавите нещо като втори гардероб тук. Има много варианти – сложете кутии, които се издърпват, качете леглото на платформа – ракла или подиум или инвестирайте в легло с повдигащ се механизъм.

2. Подредете скрина като професионалист

Няма как да пренебрегнем удобството на разделите за чекмеджета, но за да улесните намирането на дрехите, опитайте да ги сгъвате и подреждате вертикално. Така ще имате поглед върху всички тениски и блузи.

3. Намерете неизползваното място в гардероба

Колко добре е организиран гардеробът ви? Огледайте се, дали няма място, което да има потенциал да събира багаж? Това може да са допълнителни рафтове или летви за закачане, долната част на гардероба за обувки, вратите, задната част на гардероба.  

4. Използвайте мебели с двойно предназначение в спалнята

Малки шкафове за съхранение вместо маса, плаващо чекмедже вместо просто рафт - дори нощното шкафче може да се удвои като допълнително място за съхранение. Вярно е, малките спални помещения вероятно означава по-малко пространство за нощно шкафче и други мебели, но мислете рационално.

5. Преосмислете какво има в спалнята

Разбира се, има смисъл да държите дрехите си в гардероба, но помислете дали всички тя трябва да са там. Преместете  всички сезонни – ако  има  място в хола, под леглото, в килер…

6. Използвайте гърба на вратата

Там има толкова голям потенциал, дори и в най-малките спални. Ако не ви харесва гледката, дръжте вратата отворена.

Сподели: