Девет неща, които правите грешно в декорацията на спалнята

Девет неща, които правите грешно в декорацията на спалнята

Вашата спалня е мястото, което трябва да бъде издигнато в култ и на което може да намерите мир и спокойствие. Как изглежда вашата спалня? Кара ли ви да чувствате спокойствие и сигурност когато пристъпите в нея. Оказва се, че има някои доста често срещани грешки, които хората допускат, обзавеждайки спалнята си. Вижте някои от тях:

Залагате на ярки покривало и възглавници

Колкото и да ви харесва дадена шарка, не е желателно да я налагате в спалнята. Това място носи натурални тонове. Ако искате ярък ацент, заложете на ярка и пъстра възглавница и покривало в естествен тон. Освен това ако ви омръзне може лесно да я смените.

Купувате скъпа табла за легло

Таблата не леглото не е нужно да бъде скъпа и лъскава. Изберете бюджетен вариант и с помощта на текстилен плат или одеало придайте интересен завършек.

Оставяте стената гола

Спалнята отразява вашата личност. Затова не се страхувайте са закачите на стената картина, която е ваше произведение или такава, която харесвате или която отразява вашата индивидуалност.

Държите телефона до вас

Това е навик, който все повече хора придобиват. Синята светлина, която електрониката излъчва пречи да добрия сън. Затова просто го оставете в другата стая.

Не подреждате

След кaто вземете нещо от гардероба, го върнете, а не го хвърляйте на леглото или стола. Няма по – лошо и неприятно от разхвърляна спалня. Освен, че нарушава хармонията в помещението, може да се окаже и неприятна гледка за изненадали ви гости.

Светлината е прекалено малко

Ако единственият източник на светлина в спалнята е само лампа на тавана, това е грешно. Заложете и на тела от двете страни на леглото. Използвайте крушки, които са 25-40 вата, не по - силни.

Залагате на алуминиеви щори

Най-добрият избор за вашата спалня са завесите или щори, тип римски (от плат). Алуминиевите щори се прашат много лесно и не са твърде естетически за спалнята.

Избирате неподходящ матрак

Матракът е от изключително значение за добрия сън. Дори да се наложи да търсите дълго, не се колебайте, докато не намерите точния за вас матрак. Инвестиция, която ще ви осигури здравия сън.

Не чистите леглото

Прахът е навсякъде. Дори и в леглото – завивки, матрак…И ако завивките и чаршафите може да пуснете в пералнята, въпросът с матрака е по – сложен. Почиствайте го с подходяща парна прахосмукачка, а ако не разполагате с такава, повикайте фирма, която може да го изпере на място. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...