Държите ли тези неща в спалнята?

Изхвърлете някои вещи, ако искате да се радвате спокоен сън  

416

Подозирате ли, че понякога лошият сън може да се дължи не на неудобен матрак, на температурата в стаята или на шум, а на….излишни вещи в спалнята. Често хората са склонни да трупат различни вещи, чието присъствие дори не забелязват. И ако някои смятате са изхвърлите „скоро“, други сте възприели като част от интериора. Но те косвено пречат и ни пречат да се отпуснем.

В какъв цвят да боядисаме спалнята? Сезонът на отпуските често съвпада и с ремонтите, които предстоят вкъщи. 

Вижте кои са тези „елементи“ и се постарайте да ги премахнете от спалнята възможно най – скоро.

hoval.bg

Стари обувки

Без скука в спалнятаМалка спалня? Направете я забавна

 

Животът е твърде кратък, за да носите неудобни обувки. Мокасините, които притискат пръстите ви, износените обувки за бягане, сандалите, които правят мехурчета по петите ... време е да се отървете от всички тях и онез, които са износени, обезцветени или повредени, или просто вече не са подходящи за вашия начин на живот. Краката ви ще ви благодаря.

Дрехи, които не ви стават

Разбира се, тези панталони ще ви стоят страхотно, но трябва да свалите 10 кг. ако държите дрехи с надеждата, че един ден ще ви станат отново, по – добре недейте. Подарете ги, а когато дойде този момент, ще си купите нови.

Старомодни аксесоари

Модата се върти, но има някои неща, които няма да се върнат. Коланът на майка ви, надали някога ще бъде супер моден хит. Или онези ръкавици от баба ви – демоде са и няма смисъл да ги държите.

Самотни чорапи

Никой не знае със сигурност къде изчезват някои чорапи, но те оставят зад себе си самостоятелни единици. За всеки случай дръжте единични чорапи за седмица или две, в случай че изчезналият се появи отново, но ако това не се случи, използвайте единичните за почистване или ги изхвърлете.

Телени закачалки

Не случайно много хора мразят телени закачалки. Те не само че оставят гънки на панталоните ви, но могат и да увредят някоя блуза, например. Хвърлете телените си закачалки и вместо това инвестирайте в комплект от пластмасови или дървени.

Колекции, които не харесвате

Будилник с форма на бухал от леля ви, футболният трофей, който спечелихте в пети клас. Спалните трябва да само за онези неща, които наистина обичате, така че ако има такива, които са изживели дните на славата си или никога не са ви били любими, е време да се отървете от тях.

Деформирани възглавници

Възглавниците не са вечни. Всъщност по правило те трябва да се сменят веднъж годишно, особено ако не могат да бъдат изпрани. В момента, в който усетите, че вашата вече не е във форма, я сменете.

Износено бельо

Спите ли на изтъркани, скъсани или избелели чаршафи? Или шалтето е на 15 години? Нищо не определя стила на спалнята ви както спално бельо, така че ако вашето ви отблъсква, е по – добре да го смените, а старите неща да изхвърлите.

Грозни абажури

Дори най-атрактивната нощна лампа губи част от привлекателността си, ако е овехтяла. Заменете стария абажур с цветен и нов и ще усетите как стаята ще се промени веднага.

Прекалено много възглавници

Две или три възглавници са идеалният вариант. Пет или повече възглавници са прекалено и няма смисъл от тях.

Стари списания

Следобед в леглото с любимото списание е удоволствие. Но купчина стари списания на нощното шкафче не е. Отървете се от онези, които вече сте прочели, а останалите изхвърлете или подарете.

Мръсни съдове

Една чиния, останала от среднощната закуска преди лягане, е приемливо, но не и ако има цел куп със съдове. Уверете се, че просто ги връщате в кухнята.

Как да съхраним вещите си в спалнятаАко не разполагате с достатъчно място за съхранение на вещите си, то можете да пригодите за това мебелите в спалнята
Сподели: