Бюджетни идеи за спалнята

Преобразете помещението почти без пари 

1146

Красивото не трябва да е скъпо. Особено ако знаете как да увеличите максимално потенциала на спалнята с минимален бюджет. И защото декорацията не винаги трябва да е скъпа, за да преобразувате спалнята така, че да я превърнете в любимото място в дома.

Освежете с флорален мотив

Изберете чаршафи и бельо с флорални мотиви в нежни цветове. Комбинирайте с покривало или завивка в един цвят, който да съвпада с някой от нюансите на шарката.

Сложете тапети

Създайте наслада за окото, като покриете шкаф или гардероб с интересен тапет. Тази невероятно творческа идея изисква минимално усилие и време - просто изберете модел в съответствие с вашия бюджет. Потърсете дизайн, който подчертава мащаба и височината на тавана, като същевременно осигурява забележителна фокусна точка. За безупречен външен вид може да смените и дръжките.

Покажете

Използвайте дървена касетка като място, на което да изложите лични предмети и дрънкулки. Дървени касетки не са скъпи, но са изключително ефектни. Ако искате съвършенство, боядисайте в подходящ според интериора цвят.

Скрийте гардероба

Ако нямате място за гардероб, отделете ъгъл и го превърнете в мини дрешник. Сложете няколко закачалки и фина завеса, за да скриете импровизирания гардероб.

Стълба

 

С помощта на декоративна стълба лесно може да добавите още места за съхранение. Тук може да държите книга, сувенири, леки аксесоари, свещи.

Преобразете неизползваните мебели

Превърнете дървена кутия в удобна нощна маса. Боядисайте я в еднакъв със стените цвят за координиран външен вид, или я оставяйте в автентичния й цвят за винтидж вид.

Препокрийте таблата

Преобразете старата табла с плат с фото-мотив. Изберете съвременен и необичаен дизайн и завършете схемата със сходни цветове.

Играйте с модели и принтове

Опитайте алтернатива на скъпите декоративни тапети. Боядисвайте стената в лавандулов цвят и с помощта на шаблон нарисувайте мотив.

Винтидж стил

Създайте роматичен външен вид с помощта на различни тематични мебели, флорални модели и дървени елементи.

Вижте и още няколко идеи за спалнята:

 

Сподели: