7 стъпки да създадете спалня като в хотел

Изчистен стил и интериор

675

Kолко пъти ви се е случвало да отседнете в хотел и да си помислите: Защо и у дома спалнята не може да бъде такава? Чистите линии и непретенциозните мебели са само малка част от причините да харесваме този стил. За много пътници луксът и естетичната красота са важна част от тяхното пътуване.

16 идеи да декорирате спалнята като хотелска стаяПодредба, чистота и семпла декорация са основните правила за ефектна спалня

Когато създават определен дизайн за хотелска стая, повечето дизайнери следват няколко основни стъпки. Кои са те и как да ги пренесете в дома си, разкриват от Interior PH.

Първата стъпка е да изберете цветова палитра и схема, която да съответства на конкретна тема или да отговаря на вашата представа за лукс. Ако мечтаете за плажен интериор, заложете на успокояващи нюанси, на килим от юта, ратанови кутии, а защо не легло от бамбук.

8 тайни за декора от хотелските стаи (част 1)Защо винаги са перфектно декорирани

Втората стъпка е да изберете тона на тавана и настилката, които да съответстват и дават усещане за пространство.  Колкото по-висок е таванът, толкова по-тъмен може да пода, но ако е по-нисък, изберете по – светъл нюанс за долу.

 

Третата стъпка е пространственото планиране. Без значение колко голяма или малка е стаята, винаги можете да си поиграете с разпределението на помещението и локализирането на мебелите. В една хотелска стая няма да намерите нещо излишно, затова изберете зона за сън, гардероб, скрин и евентуално малко бюро и кресло.

Четвъртата стъпка, която трябва да следваме, са леглото и мебелите. Трябва да имате удобно легло с удобни възглавници и одеяла. Мебелите не трябва да бъдат обемисти. Тъканите и цветовете на спалното бельо и мебелите задават духа на стаите. Разнообразието от прости модели и материали със светли цветове ще направят пространството визуално по-светло. За по – стилен вид се придържайте към неутралната гама.

Стъпка пет е осветлението. Забелязали ли сте колко много осветителни тела има в една спалня – на нощния шкаф, на стените, на тавана. Разпределете вашите според личните си предпочитания и стил на живот. 

Шестата стъпка е да сложите многофункционални мебели. Например ракла, която се удвоява като пейка или диван, който се разтяга.

Естествената светлина е следващата стъпка. Големият прозорец дава усещане за повече пространство и свежест. Сложете светли завеси, които да са пуснати пред деня, и втори чифт завеси със затъмняващ ефект за през нощта.

8 тайни за декора от хотелските стаи (част 2)Защото са перфектни 
Сподели: