5 начина да направите спалнята по – уютна

И да си осигурите по – добър сън  

3139

Спалнята е нашето светилище, където може да се отпуснем и да се насладим на заслужена почивка след тежък ден. Но за да бъде тя пълноценна, влияние оказва и начинът, по който стаята е обзаведена и декорирана. Наред с редовното почистване и качествения матрак, има няколко основни правила, които трябва да следвате, за да направите вашата спалня едно по- уютно и приветливо място, без значение колко е голямо помещението и какви мебели има в него.

Матрак на топ ниво

Не може да спите и нощта преминава в мятане от една на друга страна, без да има някаква видима причина. Дали виновникът за всичко това не матракът? Инвестицията във висококачествен матрак е нещо, за което не трябва да се замисляте, защото благодарение на него си осигурявате пълноценен и здравословен сън.  

Организирайте джаджите на помощната масичка

Имате ли навика да ровите из телефона или таблета след като си легнете? Това може да една от причините за некачествен и непълноценен сън, затова помислете за помощна масичка, на която да държите тези джаджи.

Чистете ежедневно спалнята

Не е нужно да подреждате шкафовете и рафтовете всеки ден. Веднъж месечно ги преподреждайте, но ежедневното почистване на спалнята е задължително. това включва оправяне на леглото и слагане на нещата по местата им. Ако придобиете тези навици, вашата стая ще изглежда много по – приветлива и уютна.

Помислете за прозорците

Леките и ефирни завеси правят вашата спалня да изглежда по – голяма и светла и позволяват на слънчевите лъчи да влязат. Когато говорим за сън обаче трябва да помислим за по – дебели и плътни пердета, които да спират светлината. Вариант е да сложите блекаут завеси. Те се предлагат в различни цветове и десени и реално могат да блокират напълно светлината в стаята.

Погрижете се за възглавниците

Както матракът, така и качествената възглавница е важна за добрия и пълноценен сън. Погрижете се да я поддържате чиста и я перете поне на два – три месеца.

Що се отнася до декоративните възглавници, те придават много уют и чар на помещението, но не прекалявайте с тях. 

Сподели: