5 материи за спалното бельо, от които може да избирате

За всеки сезон

1598

Някои хора казват, че един хубавият ден започва с добър сън и не можем да не се съгласим с това. А за него допринасят не само чаша топло мляко и слушането на хубава музика. Защото има едно нещо, което често пренебрегваме, когато става дума за една пълноценна почивка - качественото спално бельо. Ако се колебаете какво да изберете, от Real Simple ни предлагат списък на най-разпространените материали и техните предимства.

Памук

Памукът е естествен материал и когато става въпрос за спалното бельо, той е добър избор, защото тъканта е освежаваща и дишаща. Той обикновено се използва за чаршафи и е подходящ за страни с топъл климат, защото е издръжлив и държи хлад - някои дори казват, че това е евтината алтернатива на коприната.

 

Бархет

Бархетът не е идеален за ежедневна употреба, но е чудесен за по-хладните месеци. Той се отличава с къс, плътен, фин влас на лицевата страна на плата, фин и мек е на допир. По – плътните му нишки помагат да запазва топлината.

 

Ранфорс

Той е съставен от 100% памук и се отличава с усукана прежда. Тъканта е фина, мека на допир, с по-малка свиваемост и същевременно с голяма здравина. Спалното бельо от ранфорс поема влагата и изсъхва бързо, което прави поддръжката му много лесна. Освен това материята дава възможност на кожата да "диша", а допирът с него не предизвика алергични реакции и статично електричество.

Бамбук

Спалното бельо изработено от бамбукови нишки се отличава с мекотата и антибактериалните си свойства. То абсорбира потта от човешкото тяло, което го прави подходящ избор за лятото. През зимата задържа топлина, така че няма да сбъркате ако го изберете и за студения сезон.

Памучен сатен

Този фин плат е съставен от 100% памук и се отличава с изключителна мекота и блясък. Той е  мек и нежен на допир,  и позволява на кожата да диша. Материята е много издръжлива и е подходяща за всеки сезон. 

Сподели: