Стремежът за отслабване може да изглежда малко плашещо в началото, но истината е, че са необходими само няколко малки промени в хранителните навици, за да променим нещата и да се доближим до целите си.
Вижте прости трикове за заместване на храна, които ще ви помогнат да влезете във форма по-бързо, без да се налага да ядете по-малко.
Пуканките съдържат част от количеството мазнини и калориите на картофения чипс.
Майонезата има значително съдържание на захар и наситени мазнини, докато горчицата е с ниско съдържание на двете.
Кафявият ориз е вкусен и с по-високо съдържание на фибри, витамини и минерали от белия.
Кокосовото брашно е чудесен източник на фибри и протеини и има по-ниско съдържание на въглехидрати спрямо бялото.
Гъба портобело служи като перфектна нисковъглехидратна версия на бургер питката, като същевременно доставя същото изживяване с бургер.
Карфиолът има подобен вид пухкава текстура като картофа, но съдържа по-малко въглехидрати и почти няма мазнини.
Медът съдържа витамини и минерали и е по-сладък и по-лесно смилаем от рафинираната захар.
Кравето мляко съдържа повече захар и мазнини от бадемовото мляко или други млека на растителна основа.
Лентите от тиквички са вкусен заместител на всяка обикновена паста. Те обаче идват без високия брой калории и въглехидрати.
За разлика от хлебните трохи, овесът е богат на фибри, минерали и здравословни въглехидрати.
Хималайската сол е пълна с минерали и много по-лесно усвоима в чиста кристална форма.
Безалкохолните напитки се приготвят с подсладители и изкуствени аромати. Чаят има антиоксиданти.
Картофите имат два пъти повече калории и въглехидрати на порция от морковите.
Бананите имат естествен сладък вкус и кремообразна консистенция, освен това не съдържат нездравословни мазнини и захар.