Това 35 кв.м жилище руши всички правила, които знаехте за малкия дом

Идеалното обзавеждане за студио

35428

Колко правила за обзавеждане на малкия дом знаете? Със сигурност са най – малко пет – светли тонове, по – малко или прозрачни мебели, фини завеси, изчистени линии…Може да продължим още много. Но понякога правилата се създават, за да се нарушават. Точно както е направил интериорният дизайнер Ника Сарменто, който напълно в противоречие с горните правила обзавежда 35 кв. м жилище. То е на млад човек с добра кариера, който търси уют, комфорт и хотелско излъчване.

Миниатюрен апартамент от 31 квадратаЧист, прост, елегантен и неподвластен на времето дом

След няколко срещи с него, Никка представя концепцията си за модерен градски апартамент, който  съчетава съвременни, индустриални и органични модерни щрихи.

 Стилът черпи вдъхновение от забързания урбанизиран живот, като основната цел е да се създаде  релаксиращ дом, но използвайки дръзка цветова схема, нещо, което не е типично за малките жилища.

Апартамент от 13 кв. м. Защо не!Дизайнерът му живее в него вече 7-ма година

Коридор

Подобно на повечето апартаменти, студиото има малък коридор, който води до общите части. Никка добавя чудесни решения за съхранение, за да увеличи максимално наличното пространство. Стенният шкаф за обувки е добър избор, тъй като позволява на собственика да съхранява обувките си на достъпно място. За допълнителните аксесоари тя избира висящ шкаф със стъклени врати.

За да запази светлината и въздуха, дизайнерката работи с много лек нюанс на сивото като доминиращ цвят. То придава и добър контраст на изненадващата тъмна акцентна стена, която допълва пространството.

От тук се вижда и осветлението, което тя избира за всекидневната – спот от четири тела, които се насочват в различни посоки и така осветяват цялото пространство. 

Социалната зона и спалнята

Изненада! Тъмната стена акцент продължава и тук и се превръща като обединяващ елемент в жилището. Реално дръзкият цвят създава съвсем различна атмосфера в пространството, обяснява Никка. За балансиран вид, тя залага на мебели и аксесоари в светъл тон.

В дневната зона има разтегателен диван, който позволява на собственика да настани гости с преспиване. Домакинът държи да запази стените чисти, но за да избяга от прекалено обикновения външен вид, Никка избира семпла картина, която да служи като фокусна точка на жилищната зона. „Реших да закача квадратно произведение на изкуството вместо правоъгълно. За да добавя дълбочина, използвах геометрични шарки и линии. Те също дават мъжествено излъчване на пространството ”, обяснява тя.

Кухнята

 

Компактна, но с достатъчно място за съхранение, кухнята е отворен план и е свързана с дневната и спалната зона. Притеснявайки се, че топлината и миризмата от готвенето ще превземат цялото жилище, собственикът първоначално държи на затворена кухня. За да реши проблема, Никка слага матово стъкло - параван, решение, което разделя кухнята от останалата част на жилището.

До стената има нисък шкаф с колела, който служи като маса за сервиране или като допълнителен плот.  

Сивите метро плочки са изборът за гръб и свързват  зоната за готвене с останалата част от пространството. "Кухненският плот по подразбиране също е малък, без много работно пространство, така че предизвикателството беше да се намери подобен материал, тъй като клиентът не искаше да разруши съществуващия.”, казва Никка. Като се има предвид размерът на плота, на него има само няколко основни неща - включително малките уреди.

Кът за хранене

За него решението е доста нестандартно, но с идеята са се запази големият гардероб. Никка слага малък плот с два бар стола в края на входното помещение. Хубави стенни лампи и  произведения на изкуството допълват вида и придават уют. Освен това така, влизайки в апартамента, не се сблъсквате със страница на гардероб.

Зона за сън

Тапицирано легло с табла прави тази част от жилището толкова уютна. И тук дизайнерката се придържа към тъмния цвят, който допълва стената. За да добави повече мекота в пространството, тя избира светли дълги.

Пространството в подножието на леглото служи като работна зона, с тънка маса и тапициран стол.

Баня

Чисто и просто - банята е затворена душ зона и дървени рафтове, монтирани на стената с скоби от неръждаема стомана, като допълнително място за съхранение. Малък кръгъл шкаф се използва за кърпи и допълнителни тоалетни принадлежности.

Апартамент от 8 кв. метра в ПарижНе, няма грешка в заглавието
Сподели: