Най-лошите печива, които водят до вътрешните мазнини

Най-лошите печива, които водят до вътрешните мазнини

Ако обичате сладко, вероятно всеки ден си хапвате от любимите си продукти. Сутрин след закуска, следобед, когато усетим спад в енергията или вечер преди лягане, винаги имаме повод да посегнем към запасите от сладки храни у дома. А минавайки покрай пекарната, в магазина или дори на улицата, сме изкушени от толкова голямо разнообразие на сладки печива.

Но за съжаление колко и вкусни да са, са и толкова вредни за здравето и видят до увеличение на теглото, но и за натрупване на коремни мазнини. Ето кои са печивата, които е най-добре да избягвате.

1. Канелени ролца

Колкото и вкусни да са, канелените рулца се правят с наситени мазнини като масло или свинска мас, бяло брашно и много захар. Добавете и захарна глазура и имате рецепта за лесно трупане на коремни мазнини.

 Най-лошите печива, които водят до вътрешните мазнини

2. Лакомства с трансмазнини

Най-общо казано, има два вида трансмазнини - изкуствени, създадени от човека, когато водородът се добавя към течни растителни масла, и естествено срещащи се, животински мазнини. Когато говорим за печени изделия, най-вероятно ще откриете изкуствени трансмазнини в съставките, маскирани като „частично хидрогенирано масло“.

Най-лошите печива, които водят до вътрешните мазнини

Подсладените с фруктоза печива и търговските преработени печени продукти съдържат трансмазнини. Примерите са повечето торти, бисквитки , кори за пай, тесто и бисквити.

3. Печива, пълни с крем

Пълните с крем лакомства се правят с различни преработени съставки, включително хранителни оцветители, захар, добавки за хляб и брашна.

Тези продукти също често съдържат трансмазнини, които също така повишават нивата на холестерола. Излишната захар бързо се натрупва около корема и тъй като те често са богати на захар, в крайна сметка жадуваме повече и сме склонни да изядем повече от една порция.

 Най-лошите печива, които водят до вътрешните мазнини

4. Рафинирани зърна

За да бъдат по – фини като консистенция, зърната за брашно за печивата се рафинират, като производителите премахнат триците, фибрите и другите хранителни вещества.

По-високият прием на рафинирани зърнени храни води до повече висцерална мастна тъкан, Примерите за рафинирани зърнени печива, от които да се отклоните, включват торти, понички , бисквитки и бял хляб.

Как да изберем по – добрата алтернатива на печиво?

Изборът на печиво, което не натежава върху коремните ви мазнини, почти изглежда като загубена кауза. Въпреки това, има някои съвети, които да следвате, за да се насладите на лакомство:

 Най-лошите печива, които водят до вътрешните мазнини

Бъдете наясно с опаковани, търговски обработени стоки на рафтовете в хранителния магазин

Проверете списъка на съставките за трансмазнини: частично хидрогенирано масло, маргарин

Изберете пълнозърнести варианти; ако вкусът или текстурата не ви харесват, смесете половината с пълнозърнесто брашно

Приготвяйте печива у дома, за да имате контрол върху съставките. По този начин можете също да съобразите диетичните ограничения, съдържанието на макронутриенти, алергиите и непоносимостта.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...